Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s medovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 939 kJ /
703 kcal
Bílkoviny18,73 g
Tuky9,39 g
Vláknina26,68 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy122,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na 1 cm silná kolečka a 5 minut povaříme ve vodě. Na pánvi orestujeme šalotku a přidáme brambory a opečeme dozlatova. Mezitím si očistíme celer a mrkev, nakrájíme a dáme na pár minut do parního hrnce, jen aby zelenina změkla. Krok 2: Vývar s medem necháme v rendlíku zredukovat, opatrně vmícháme kousek másla a máme hotový sosík, do kterého přidáme hotovou zeleninu včetně hrášku. Krok 3: Jednotlivé porce lososa pořádně vysušíme, z obou stran osolíme, opepříme a ze strany, kde nebyla kůže posypeme nasekaným tymiánem. Na hodně rozpálenou pánev dáme opékat ze strany, kde byla kůže a poté obrátíme. Krok 4: Celé pečení rybky by mělo trvat jen pár minut, aby losos by měl vevnitř zůstal růžový, ale ne syrový a naopak nebyl vysušený.

Zveřejněno 26. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s medovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLN9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s medovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLN9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

My jsme si teda mooooc pochutnali :-p Děkuji za inspiraci,medová zeleninka byla moc fajn :-8 Foto nemám,ale posílám bod :yes:

I já bych si rozhodně pochutnala;-):-p+3:yes:

Na tomhle bych si rozhodně pochutnala:-).:yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
zelenina s medovou omackou, losos na bylinkovém másle s restovanou zeleninou, losos s bramborama a zeleninou, losos brambor a sosik, losos brambor hrasek celer, losos smedovou zeleninou, aby losos zůstal růžový, příprava lososa aby zůstal růžový, co je medova salotka, ryba s medovou zeleninou, celer s mrkvi k lososu

Suroviny:
losos, brambory, cibule šalotka, celer řapíkatý, mrkev, hrášek, med, vývar, máslo, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu