Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky jako příloha k masu

Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i začátečník. Uvařené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké a krásně křupavé.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lusinda79

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 968 kJ /
948 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky85,51 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy25,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky spaříme horkou vodou nebo krátce povaříme. Krok 2: Scedíme, necháme okapat a osušíme. Krok 3: V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu. Krok 4: Když pustí tuk, přidáme plátky česneku a lehce je zpěníme. Krok 5: Přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme. Krok 6: Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Krok 7: K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéct. Česnek pak dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.

TIP: Recepty na oblíbená jídla z fazolek

Zveřejněno 2. 12. 2008

Poznámka autora Lusinda79

Fantastická příloha k minutkovým masům všeho druhu.Pokud zatoužíme po větší příloze, zvolíme opékané brambory nebo brambory pečené v troubě. Rozpis je pro 2 osoby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky jako příloha k masu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rPJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolové lusky jako příloha k masu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rPJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Je období fazolek a grilování, takže příloha k masu je jasná:-K a tahle úprava je naprosto úžasná. :yes: Sice jsem místo anglické dal obyčejnou slaninu a jenom dva stroužky česneku. Myslím, že to na ochucení úplně stačí i tak to je velikánská dobrůtka,<3 mňam:-K:yes: Lusindo dávám pochvalu i bodíka :-K:yes: a přidávám i foto.:-)

:yes:

V jižní Francii jsme se setkávali s tím, že k masu byly jako příloha samostatné fazolové lusky. Teď to už děláváme i doma. Další příloha (např. brambory) nemusí být. V místních restauracích ve zmíněné Francii jste si mohli vybrat: buď fazolové lusky nebo šťouchané brambory, nikdy ne obojí. Je to jen věc zvyku. Samotné vařené a dobře omaštěné fazolové lusky jako příloha např. ke karbanátkům jsou senzační.

Dnes jsem fazolky dělala k večeři a můžu říct,že ne naposledy ;-) jsou opravdu moc dobré! Zvolila jsem je jako přílohu ke kuřecímu masu a zelenině:yes::-8

Výborné fazolky, v mém případě s hovězími kostkami :-). Dovolím si přidat foto :-)

Lusindo a Maruško, je to vynikající pochoutka - jak jinak...;-):yes:. Posílám fotky a až nyní (ostuda) velký bodík.:yes::-p

:yes::yes:::yes: Dobrotka :yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:vyborny myslela jsem ze to je hnus a le je to vyborny :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-D:-D:-D:-D:-D:-D;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

dnes jsem je vyzkoušela prostě nemají chybu dávám plný počet bodíků

dělám skoro stejně, jen česnek dávám až nakonec....dnes jsme měli k obědu, tak jsem si dovolila přidat fotky ;-). Máš bodíka....fazolky já můžu....třeba jen posypané sýrem a s pečivem...ale takhle s masíčkem je to :yes::-p

Já dávám méně česneku, nedávám cibuli ale zakápnu sojovou omáčkou. To už vůbec nemá chybu.

no,to bych si dala říct,fazolky miluju...a s tím masinem...mňam!!!:yes::-K

Dnes som robila prvý krát k bravčovým rolkám a sú fakt výborné:-!:yes:Vždy som fazuľku len dusila s vajcom,ďakujem za recept:-K

Já osobně přidávám ještě tymián - nešetřím jim a pak je to opravdu velká dobrota.

Fazolové lusky jsou :yes: měla jsem k nim kotletky jen s kořením Steak 7 pepřů a smažené bramborové mřížky, z čerstvých brambor. Foto není moc kvalitní, foťák jsem půjčila a je foceno mobilem :-(

Tématické fráze:
zelené fazolky jako příloha, fazolky jako příloha, fazolove lusky, zelené fazolove lusky recepty, fazolové lusky recepty, jak upravit zelené fazolky, fazolové lusky na slanině, fazolové lusky se slaninou, zelené fazolky příloha, fazolové lusky recept, recepty fazolové lusky, recept na fazolové lusky, fazolky recept, zelené fazolky jako příloha recept, fazolky se slaninou, příprava fazolových lusků, recept fazolove lusky, zelené fazolové lusky, fazolové lusky se slaninou a česnekem, zelené fazolky

Suroviny:
lusky fazolové mražené, slanina anglická, česnek, olej olivový, cibule

Přidat fotografie receptu