Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šestihodinová kačena se zelím

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie163 kJ /
39 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,05 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí omyjeme a nastrouháme. Krok 2: Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Krok 3: Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí. Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor. Krok 5: Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř. Krok 6: Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních. Krok 7: Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku.
Podáváme se zelím a knedlíkem.

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šestihodinová kačena se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KE5M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šestihodinová kačena se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KE5M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dnes jsme porovnávali „pomalou“ káču podle tohoto rcp s „rychlou“ káčou. Každá hmotnila 2200g.
Obě byly před pečením nasoleny 30 hodin; kvůli lepšímu porcování byly před pečením odstraněny vidlice (klíční kosti); obě se pekly bez podlévání
„Pomalá“ po 5 hodinách měla ve stehně 80°C
„Rychlá“ se pekla odkrytá při 225°C a teplota ve stehně po 55´ byla 85°C
Obě byly vykostěny (z koster právě vařím vývar)
Bylo nás u stolu 8 kousků a hodnocení vyšlo fifty fifty…
Chuťově byly obě srovnatelné…
„Pomalá“ byla měkčí
„Rychlá“ byla nepatrně šťavnatější, ale šla hůř od kosti
Pokud bych si měl příště vybrat, tak dám přednost „pomalé“, protože vytvořila dostatek šťávy :yes: a kvalitního sádla :yes: kdežto „rychlá“ nevytvořila takřka žádnou šťávu, ale zato sádlo bylo přepálené :-/:-D
No, příště se vrátím ke klasice našich babiček… :-)

Tématické fráze:
kacena se zelim, šestihodinová kachna, jak se peče kačena, kačena se zelím recept, kačena pomalé pečení, 6 hodinová kachna, pomale peceni kaceny, kacena top recepty, kačena recept, jak upect kacenu, recept na kacenu, kachna pečená 6 hodin, kachna 6 hodin, recept kacena se zelím, sváteční kačena, kačena se se zelím, kachna se zelím, kačena pečená 6 hodin, jak se dela kacena, kačena ze zelím

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, zelí bílé hlávkové, slanina anglická, cibule, brambory

Přidat fotografie receptu