Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katulda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 468 kJ /
4 175 kcal
Bílkoviny81,85 g
Tuky250,08 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 770 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy396,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa vašej voľby si predznačíme krúžky. Krok 2: Do hrnca dáme variť mlieko a maslo. Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešať cca 3-4 minútky až kým sa cesto neoddeľuje. Krok 3: Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta! Krok 4: Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve. Krok 5: Rúru treba zohriať na 190°C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme na teplotu 150°C a necháme dopiecť do zlata. Upečené vyberieme a ešte keď sú polohorúce rozkrojíme na polovice nožom. Krok 6: Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/2 l. Do ¼ l vmiešame práškový cukor, vanilkový cukor a Zlaté klasy za studena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo – cca 15-20 minút. Privedieme ½ l mlieka do varu a nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte za horúca vmiešame 1/8 masla. Naplniť do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1pD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1pD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
věnečky, recept na zlaté věnečky, jak udelat venec z levandule, věnečky recept, cukroví recepty větrniky, zlaté venecky, recept na věnečky, pálené těsto na věnečky, zlaté věnečky recept, tryska na věnečky, ceny cukrovi venecky, jak udělat věnec z listů, recepty venceky, recept venecky, minivětrníčky, jak udelat venecky, jak na věnečky, věnečky recepty, zlatý klas do věnečků, jak se dělá špric

Suroviny:
mléko, máslo, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, cukr vanilkový, zlatý klas, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu