Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 30

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 449 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny52,80 g
Tuky11,00 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy301,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři. Krok 2: Každý dílek rozválíme na vále klasickým způsobem na delší pás, ten posypeme lehce strouhankou, na něj buď nastrouháme jablíčka klasickým způsobem, anebo jablíčka nakrájíme na tenké měsíčky. Krok 3: Skládáme jenom po prostředku těsta, na jablíčka dáme rozinky, sušené švestky, skořici, perníkové koření a nakonec zasypeme cukrem dle chuti a sladkosti jablíček. Krok 4: Buď zavineme klasickým způsobem, anebo já dělám zdobený tak, že si okraje těsta radýlkem nakrájím na pásky a ty pak střídavě z obou stran splétám přes náplň. Krok 5: Nebo nakrájím radýlkem jenom jednu stranu, a tu pak položím na tu spodní, kterou jsem přikryla už náplň, přendám na plech vyložený pečícím papírem, potřeme buď rozpuštěným máslem a nebo vejcem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 200-250°C, každý dle trouby tak, aby se nepálilo, ale mějme na paměti, že listové těsto musí mít vysokou teplotu. Peču dozlatova.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky mersy

Je na každé kuchařce, jak si závin upeče, já peču tyhle záviny už spousty let a z kupovaného bych už asi nepekla.

Není to vůbec náročné na přípravu, těsto je zpracované za chvíli a s rozválením a naplněním to je půl hodinka.

Můžeme náplně měnit dle fantazie - makovou, tvarohovou, povidlovou..

Z tohoto těsta taky dělám i slané záviny, které plním nejraději zelím a uzeným, či uzeninou, sýrem... potřu vejcem a sypu semínky či solí...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3JOO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3JOO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Zkusil jsem tam dat bananovou napln tak uvidime co to udela

Není to pravé listové těsto, ale je opravdu velice dobré:yes::yes:Dělám skoro stejně, ale nechám ho nejméně na 2 hodiny potopené ve studené vodě;-)http://www.toprecepty.cz/recept/15039-jablecny-zav...

Marta Valaskova:Děkuji, mám z toho radost!!!!! jsem moc ráda že recept má úspěch, moc mne to těší:-D:-D:-K

mersy je moc užasne nema chybu Výýýýýbornééé doporučuji všem dávam bodík:yes::yes::yes::yes::yes::yes: a tobě gratuluji diky recept

mersy: Já neříkám že je pravé a nebo nepravé.Ale takhle ho dělám už spousty let, recept je po mé babičce, která to těsto dělala po celý život;-(,já jsem s ním spokojená, a zatím vždy všem moc chutnalo.:-)

Ano, přesně tak jak píše Jitkas. Tohle opravdu není to pravé doma vyrobené listové těsto. Ingredience by byly jiné a jeho příprava je daleko pracnější. Nicméně štrůdl vypadá moc hezky a určitě je taky moc dobrý.:yes:

Krasne strudle, ale listove testo to neni. To je opravdu o neco slozitejsi a rozhodne neni hotove za chvili.

mersy : ale vůbec ne, je to jednoduché a za chvíli hotové.mersy:-))

Hmm,domácí listové-to dá fušku,ne? Už si stavím na kafčo...:yes:

Tématické fráze:
strudl se svestkami, domaci testo na strudl, štrudl se švestkama, strudl z listoveho testa, listové těsto ze ztuženého tuku, listové těsto na štrůdl, štrůdl z hotového těsta, sladkosti z listového těsta, pravy strudl, švestkový štrůdl z listového těsta, strudl ze ztuzeneho tuku, video recepty z listového těsta, švestkový štrůdl, těsto na štrůdl ve vodě, štrůdl z domácího těsta, listový štrudl, jablečný závin z listového těsta se zelím, přesné těsto na štrůdl, ztužený tuk listove testo, recept na štrůdl z listového těsta

Suroviny:
jablko, strouhanka, skořice, koření do perníku, švestky sušené, rozinky, cukr, vejce, mouka hladká, tuk 100%, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu