Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová podkova s domácím marcipánem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mersy mersy

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 100 kJ /
11 496 kcal
Bílkoviny215,82 g
Tuky430,94 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 2,23 g
Sodík 1,93 g
Sůl5,60 g
Sacharidy1 672,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Krok 2: Pořádně vyšleháme asi 20 minut, pak přidáme olej s vroucí vodou, mouku s prášky do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Třetinu těsta odeberu a vmíchám do ní kakao. Do připravené vymazané a vysypané dortové formy si pak střídavě vždy do středu dám první 2 lžíce světlého těsta, a do ní lžíci tmavého těsta, a tak pokračuji celou dobu, až spotřebuji všechno těsto. Krok 4: Vložím do předehřáté trouby na 170°C, a zvolna pečeme - každý podle trouby, tak aby nám krásně naskočil a nebyl spálený - raději troubu snížíme. Krok 5: Peču asi 40 minut, po vychladnutí korpus na dvakrát překrojíme a plníme náplní bud klasickou máslovou s rumem, nebo salkovým krémem, či z vaječného koňaku, nebo kávovým krémem. Krok 6: Já jsem plnila salkovým i kávovým. Kávový krém si připravíme tak, že do kastrolku dám uvařenou silnou zrnkovou kávu 250ml, přidám k ní 2 lžíce hladké mouky a uvařím v kaši, za stálého míchání, pomáhám si ruční metličkou. Krok 7: Dám vychladit a mezitím si ve šlehači ušlehám máslo se 2-3 lžícemi cukru, pak zvolna zašlehám vychladlou kávovou masu, dobře vyšlehám asi 15 minut, naplním dort, střídavě salkovým jednu vrstvu, pak přiložím druhý plát a potřu kávovým krémem. Krok 8: Dort slepím, celý dort po obvodu potřu salkovým krémem, potahnu domácím marcipánem, dozdobím a pokud nemám marcipán tak postříkám krémovými hvězdičkami, boky obalím v kokose a nebo mletých oříškách...dle možností, dozdobím dle fantazie. Krok 9: Domácí marcipán - mléko i cukr - obě suroviny prosijeme a dáme do mísy, pak přidáme 1 pol. lžíci mandlového aroma, tři lžíce medu a 2 lžíce vody, zpracujeme v masu, přitom si pomáháme rukama namočenýma v teplé vodě, ale pozor nesmíme marcipán moc máčet, aby neřídl!!! jenom ruce namáčet v misce s teplou vodou, po řádném zapracování se nám vytvoří krásná hladká hmota, kterou si dopracujeme za pomocí bramborového škrobu, jenom zlehka, tak aby se nelepila, můžeme použít, je možno obarvit část potravinářskými barvičkami, buď gelovými či práškovými, dle možností...a nebo necháme jenom bílou...ale pozor pokud děláme marcipán, tak od něj nikdy neodcházíme, ale celý ho dopracujeme, jinak se nám tam vytvoří bílé hrudky, celé zpracování mi vyšlo na deset minut.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Poznámka autorky mersy

Piškot je lepší péct den předem, lépe se krájí, je odleželý.

Tento recept na mramorový piškot jsem našla na internetu a pro své potřeby jsem si ho upravila na velikost formy, samozřejmě pokud bychom pekli jenom malý dort tak dáme poloviční dávku surovin na piškot, ale jinak výsledek stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová podkova s domácím marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JOy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová podkova s domácím marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7JOy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

mersy: Tak to už bylo o dost lepší:yes::yes::yes:, sice jsem ještě něco doopravila, ale to už jsou jen drobnůstečky. Jinak ty si potrpíš místo čárek na 3 tečky, viď?:-D:-D:-D Ale to zas není nic tak hrozného. Jo jinak jsem ti dala jako hlavní fotku ten celý korpus, přece jen to líp upoutá. :-p:yes:

Tento, již opravený recept, sice nikdy dělat nebudu, protože bych nad ním trávil zbytek svého mládí.Ale protože je jinak zajímavý, tak si ho pro každý případ uložím. Protože, co kdyby:-?:yes::yes::yes:;-)

mersy- děvčata moc děkuji za poznámky,opravila jsem , snad už to bude vpořádku, a děkuji mersy

Trochu zmateny recept , plny zbytecnych chyb a je to skoda. Dost lidi si tady z toho totiz dela galerii na recept se vybodne. Ty jsi dodala recept i foto, ale chtelo by to si s tim trochu pohrat. Delas reklamu prece sama sobe.
Fotku bych dala jako hlavni tu treti v poradi. Nacnuty dort s drobecky kolem dortu moc parady receptu nenadela. V rezu je fotka fajn pro predstavu, ale jako dalsi fotka, ne hlavni. Pritom dort je pekny;-):yes:

ivulinka: Já autorce dopoledne opravovala Jablíčkový závin a děs. Ale ten dort byl fakt ještě horší. Snad si dá autorka pozor.

tejaja:včera jsem Terezko opravovala jeden autorčin recept, až jsem ho měla komplet opravený na notebooku, nechtěně jsem přejela myší na: Vrátit změny a recept byl v původní podobě a já vše musela opravit znovu, byla jsem z toho na prášky.

Jsem ráda, že stejné pocity z opravování receptů nemám jen já, díky holky:-K

ivulinka: plne súhlasím, v sobotu som strávila opravovaním 2 hodiny:-// Je zaujímavé, koľko ľudí nevie, že veta sa začína veľkým písmenom a končí bodkou. A koľko ľudí je schopných napísať celý ( aj dlhý ) recept jedinou vetou.
Poslala som ti SZ, ešte si ju neprečítala.

Prosím autorku, aby věnovala náležitou pozornost písemné formě receptu. Už předešlý recept byl s námahou opravený, ale tento byl ještě horší.
Takže: Věta začíná velkým písmenem. Aby se recept dal číst, nemůžete ho psát jen jako jednu větu s jedním nádechem a výdechem, ale logicky ukončit tečkou, udělat odstavec a pokračovat. Jinak vám to nikdo číst nebude, je to velmi námahavé na pochopení.
Dále: do ingrediencí si dejte jen ingredience na přípravu, ale např.postup při výrobě marcipánu až do postupu. Jinak je to celé velmi zmatené.To samé u kávového krému v postupu - ingredience do přísad a postup do postupu.

Jinak fotka je pěkná, ale bylo by možná lepší dát jako hlavní tu celou podkov, ale to je na autorce.

Prosím, zkus si znovu pročíst recept, každý nadpis by měl mít velké písmeno, každá věta začíná velkým písmenem a za každým interpunkčním znaménkem by měla být mezera:-), zrovna tak ty tři tečky v receptu bych nepoužívala.
Píši jako moderátorka zdejšího webu a včera jsem ti jeden recept opravovala, nechtěj vědět, kolik času nám moderátorkám toto opravování zabere času a teď díky soutěži je toho na nás až nad hlavu.
Děkuji za pochopení:-)

Tématické fráze:
dort podkova foto, dort podkova, piskot na podkovu, těsto na podkovu, marcipánová podkova, mramorová dorta, dort podkova inspirace fotogalerie, recept na slanou podkovu, jak potáhnout podkovu marcipánem, podkova z marcipanu, mramorové dorty s marcipánem, postupy na marcipánový dort podkova, kolik vajec je potřeba na formu podkova, recept na mramorové dort, vyroba mramoroveho marcipanu, výroba dortu podkova, mramorová těsta do dortů, dorty podkova, kolik vajec na dort podkova, čím se slepují marcipánové ozdoby

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilinový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, máslo, salko, máslo, káva, cukr, marcipán, zdobení cukrářské, marcipán, mléko sušené, cukr moučkový, mandlové aroma, voda, med

Přidat fotografie receptu