Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizon v pohance s Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 502 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny37,48 g
Tuky142,42 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy193,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizon si okrájíme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na kostky, jak kdo má rád velké. Krok 2: Cibulku si očistíme na nakrájíme na kostičky, slaninu si nakrájíme taky na kostičky. Krok 3: Do hludší pánve dáme orestovat slaninu na sádle, přidáme cibulku, osmahneme, přidáme patizon, dobrotu a dle chuti pepř. Stáhneme oheň a pod poklicí dusíme patizon téměř do měkka. Krok 4: Na druhou pánev si dáme pohanku a na sucho ji krátce opepčeme. Takto nachystanou pohanku vsypeme k patizonu, přilejeme vodu, krátce povaříme, stačí minutu. Odstavíme a zakryté necháme dojít.Já balím do deky. Krok 5: Hermelín si nastrouháme na hrubém struhadle a každou porci na talíři posypeme, ještě nameleme čerstvý pepř a můžeme podávat.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizon v pohance s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YOg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizon v pohance s Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YOg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Siki: U nás sa napr. halušky s bryndzou, kapustou, kyslou kapustou...považujú tiež odjakživa za bezmäsité jedlo, a tiež do nich ide vyškvarená slaninka. :-D

Slanina na sádle v bezmasých jídlech? Jinak to vypadá dobře, jdu do toho...

Děkuji za milé komentáře:-K

nofrona:dobře vymyšlené, jak použít pohanku. Zdravý a lehký recept a ty máš 3.bod:yes:

Pohanku jsem ještě nikdy nevařila, budu muste vyzkoušet:yes::yes:

Jana Remkova:Jani díky, byl ve sklepě a v pořádku:-) tak jsem nám ho udělala na oběd, Ještě tam mám jeden;-).
A taky dýni a stou nevím co:-O

No jo, patizon teď zrovna v nabídce nemají, možná by to nevadilo z kedlubny? Moc se mi líbí recept opět s pohankou;-)

Tématické fráze:
patizon recepty, zapečený patizon s hermelínem, patizon recept, jak krájet patizon, patizon s pohankou, nakládaný patizon recepty, recepty s patisony, patizon_jak ho pripravit k obedu, nakládané patizony v oleji, patizon pohanka, recept patizon, nákladný hermelín, dobroty s patizonu, bezmasé karbanátky z patizonu, nákladný hermelín se slaninou, nákladní hermelínem, patison s cibulí, pohanka patyzon, recepty z patizonu bezmasé, jak krájet patison

Suroviny:
patizon, slanina, cibule, dobrota, pepř, pohanka, voda, olej, sýr hermelín

Přidat fotografie receptu