Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 341 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny74,60 g
Tuky39,40 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 6,72 g
Sůl16,00 g
Sacharidy386,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience. Krok 2: Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé. Krok 3: Pár praktických doporučení:
Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu.
Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru.
Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namíchat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí.
Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky Roxana

Pokud to stihnu, že těsto je vymícháno a vykynuto, uhladím jeho povrch rukou namočenou ve studené vodě, pokmínuji a lehce posolím. Vypadá tak potom pěkně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg2M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmínový výborný chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg2M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mizera: brambory v chlebu jsou vždycky super :-8

Nazdar lidi , dobrý recept , přidal jsem 3 vařené brambory nastrouhané nahrubo :yes:

Roxana: Přemýšlím o tom, že k fotu je nutné přidat vždy nějaký specifický předmět, který nikdo nebude mít. A foto neupravovat, nicméně tohle budu řešit.

Iness: No tohle moje hlava nevezme ani když bude ve formě, což jsem více večer jak ráno. Zkusím tam napsat, ty stránky skutečně neznám.

magdalenka: To je také jediné řešení.

Roxana: To sa tej redakcie môžeš opýtať, nie?

Tak to mi tedy v tuhle pokročilou hodinu hlava nebere:-//:-D.

jirholu: Začínám jančit, smím svůj VLASTNÍ RECEPT S VLASTNÍM FOTEM ZVEŘEJNIT ČI NE? Je tu nějaké nedorozumění, už se stalo, že stejné foto, jako mám já, bylo na jiném webu u receptu, web jsem neznala, nikdy tam nebyl,nikdy nic nevkládala.
Foto je totožné, jenže já jsem recept vložila asi o čtvrt roku (cca) dříve!
Proti mně hraje fakt, že pod tím fotem, které je stejné se podepsala redakce a to už jsem to dávno měla zveřejněné. Tak tohle ale nechápu.

Redakci bude věřit každý, ale jak jsem od nich já mohla kopírovat něco, co oni vložili za asi - nevím teď jistě, ale všude jsou data - po mně????:-?

Roxana: V pořádku :-D:yes:

jirholu: Ano, je to můj recept i s mým nickem.

fb.lib: popravdě řečeno, já dávám pšeničnou bílou mouku minimálně. Sortiment se dost zozšířil a bílá pšeničná není nejzdravější.
Dělám hodně z podmáslí, i z piva, když byla pekárna nová, tak jsem experimentovala jak o život, moc mne to bavilo!

A děsně miluji semínka všeho druhu, jednou si tam asi nasypu ptačí zob!:-p

Určitě vyzkouším,dám s žitnou na půl a to podmáslí tam musí udělat zázrak.Jednoduchost a krásně vypadá. +1:yes::yes::-K

Tématické fráze:
recept na chleba z domácí pekárny, chleba z domácí pekárny, chléb z domácí pekárny, chléb z domácí pekárny recepty, kmínový chléb z domácí pekárny, chleba z domácí pekárny recepty, chleba z domácí pekárny recept, kmínový chleba z domácí pekárny, recept chleba z domácí pekárny, domácí chleba z pekárny, recept na chléb z domácí pekárny, recepty domácí pekárna chleba, recepty na domácí chleba z pekárny, domácí chléb z pekárny, recepty domácí chleba do domácí pekárny, kmínový chléb z pekárny, chléb s domácí pekárny recept, chleba z pekárny, recept na domácí chléb z domácí pekárny, recepty na chléb z domácí pekárny

Suroviny:
podmáslí, sůl, ocet, olej, mouka, droždí sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu