Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská "červená" polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iduun Iduun

Náročný

Suroviny

Porce: cca 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 840 kJ /
679 kcal
Bílkoviny103,12 g
Tuky22,89 g
Vláknina5,74 g
Cholesterol 711 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,83 g
Sacharidy13,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek. Krok 2: Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón. Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová. Krok 4: Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa). Krok 5: Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší. Krok 6: Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku. Krok 7: Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem. Krok 8: Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa. Krok 9: Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance. Krok 10: Přidáme maso nakrájené na malé kousky. Krok 11: Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.

Zveřejněno 29. 1. 2013

Poznámka autorky Iduun

Polévka je naprosto výborná, a stejná jako udělají větnaci u nás v "pandě"

snad Vám bude také chutnat...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská "červená" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKW8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská "červená" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKW8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

filip ambrož 22. 5. 2015 13:36
Díky za recept, vypadá moc pěkně. Přes víkend zkusím:-K:-K:-K

Polívka je moc dobrá, jen jsem jí dělala čistě z vývaru z masa a nepřidávala tu kukuřici, hrášek a papriku.. Navíc jsem přidala houbičky koupené u Vientamců a bambus by taky nebyl špatný :-):yes:

Už ji dělám, děkuji :-p

majda1512:
On je problém že každej větnámek to dělá jinak :-p
Já jsem tu chuť ladila a ladila, až chutná jako ta co dělaj u nás v Pandě.
ale hlavní je , že Vám i přes to chutnala :-)):-D

Janka: polívky mám cca 3 - 4 litry. Vůbec se toho neboj, klidně dej míň, a když na tebe bude moc silná tak vodu ještě přidáš.

Tak jsem ji uvařila. Vypadá úplně stejně, jako u našich ťamanců, tak jsem se na ni těšila, ale chutná úplně jinak, tak jsem byla zklamaná. Jako je moc dobrá, jen jsem čekala jinou chuť. Nicméně manžel, který normálně chválou šetří, ji nemohl vynachválit a prý je lepší než ta od těch našich ťamanců :-) Takže ve finále super :-) :yes:

Iduun, prosím tě, kolik vody dáváš na ten velký protlak? Děkuji :-)

AniCiz:
Děkuju za chválu receptu i fotky - fotím ráda :D

Jéééé moc děkuju za chválu! jsem ráda že Vám chutná :-8

tak tu určitě vyzkouším :-)

:yes:parádní recept,hezky nafoceno:-*:-K:-K:-K

No, nemusí to být špatné, tu vyzkouším;-):yes:

Iduun, v sobotu jsem vyzkoušela a nelituji! S tímto receptem jsi se přesně trefila do mých chutí :-p, polévka byla výborná! Určitě nebyla naposledy :yes:

Díky za recept, vypadá moc pěkně. Přes víkend zkusím:-p

Já teda u Větnamců nejím, ale ta polévka se mi líbí;-)

Tématické fráze:
cinska pikantni polevka, čínská pikantní polévka recept, pekinská polévka, pekingska polevka, čínská polévka, pekinská polévka recept, pikantní čínská polévka recept, pikantní čínská polévka, čínská polévka recept, čínská pikantní polévka-recept, top recepty čínská polevka, pekingská polévka recept, polevka cinska, červená polévka, čínská pikantní polévka červená, čínská papriková polévka pikantní, recept cinske polevky, cinska cervena, čím se zahušťuje čínská pikantní polévka?, pekingská plévka panda

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, bobkový list, koření nové koření, protlak, bujón, mrkev, kukuřice, hrášek, paprika čerstvá červená, vejce, cukr, ocet, škrob, chilli, omáčka sojová, olej olivový

Přidat fotografie receptu