Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme. Krok 2: Na oleji podusíme žampiony, malinko osolíme, podlejeme troškou vody. Když se voda zredukuje, přidáme vajíčka a necháme je srazit. Krok 3: Do hotové vaječiny nastrouháme klobásu a promícháme. Krok 4: Na každý plátek masa dáme plátek sýra a kupku náplně. Krok 5: Pomocí párátek sepneme do měšců - můžeme je i svázat motouzkem. Krok 6: Na oleji osmažíme dorůžova cibuli a opečeme na ní měšce ze všech stran. Krok 7: Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měšce měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou. Pokud je třeba, dosolíme.

Zveřejněno 31. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Jídlo vařila i fotila moje dcera Pavla a protože zde nerada cokoliv přidává, poslala mi obrázky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4KK1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4KK1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

prosciuto: Děkuji :-8. Ohledně přílohy, myslím, že já konkrétně přílohu neřeším. Ale brambory bych si třeba nedala k dušeným játrům, jinak by mi nevadili :-). Děkuji za komentík a poznatek o přílohách :-)

prosciuto 10. 7. 2015 09:14
Pani Remková, Vase recepty (a nie je ich málo!) patria bez debaty k tým najlepsím, aké je tu mozné nájst!

Mne nejde k tomuto receptu príloha z varených zemiakov (môj osobný názor).
Viac ako 30 rokov som (a doma celá rodina) nejedol varené zemiaky, pretoze ich pokladám(-e) za nejedlé, ktoré pokazia chut aj najlepsiemu receptu (opakujem - môj osobný názor). Okrem toho pokazia aj nádhernú fotografiu, ako je napr. fotografia k tomuto receptu.
V iných krajinách, kde sa pripravujú jedlá bez príloh (mám na mysli zemiaky, ryzu, knedla atd.) tazko nájdete fotografiu jedla (receptu) s niecím podobným. Tiez je pravda, ze ich priemerný vek je podstatne vyssí...

:yes::yes::-K

:-p:yes::yes:

Ája: Omlouvám se, šunka tam nepatří. Opravila jsem, ale pokud ji tam chceš, určitě plátek na ten sýr;-). Není však potřeba, když je tam klobása;-)

CHci se jen zeptat, ty plátky šunky dáme na ten sýr?

Tématické fráze:
plněný vepřový měšec, staročeský měšec, plněný vepřový plátek, vepřový měšec, plněný měšec, kotleta plněná vaječinou, vepřové měšce s houbami a vajíčkem, kotlety plněné vaječinou, vepřové měšce se žampiony, starocesky mesec jidlo, vepřovy plneny měšec, měšce z kotlety, kotlet plneny vajecinou, měšce z vepřového masa, plněný vepřovy kotlet vaječinou, recept na plnenou kotletu vajecinou, videorecept na vepřové měšce, suroviny na vepřový měšec, plneny platek, kuřecí měšce s žampiony

Suroviny:
sýr plátkový, žampióny, vejce, sůl, pepř, cibule, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu