Dančí (jelení) kýta na víně
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 251 kJ / 2 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 224,33 g |
| Tuky | 196,89 g |
| Vláknina | 31,45 g |
| Cholesterol | 775 mg |
| Sodík | 2,77 g |
| Sůl | 6,68 g |
| Sacharidy | 30,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla.
Krok 2: Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme.
Krok 3: Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem.
Krok 4: Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo trošku přisladíme.
Krok 5: Víno si můžeme také rozdělit na dvě poloviny a polovinou zvěřinu podlévat, když se peče, a druhou polovinu přidat až nakonec.
Zveřejněno 1. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí (jelení) kýta na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLKl
Moje poznámka
Dančí (jelení) kýta na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLKl
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 22 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 50 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 51 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 53 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 53 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 54 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
danci kyta,
recepty z dančí kýty,
danci na cervenem vine,
dančí maso na víně,
danci kyta recept,
danci kyta recepty,
pečená dančí kýta,
danek na vine,
jelení maso na víně,
jelen na víně,
dančí kýta po myslivecku,
dančí kýta po myslivecku,
dančí kýta na smetaně,
jelení kýta na červeném víně,
recepty dančí kýta,
dančí kýta recept na guláš,
dančí pečeně,
jelení kýta na víně,
pečené dančí maso,
jeleni kyta recept
Suroviny:
kýta jelení,
slanina,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
kůra citronová,
víno červené,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (5)