Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí (jelení) kýta na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

verka25

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 251 kJ /
2 928 kcal
Bílkoviny224,33 g
Tuky196,89 g
Vláknina31,45 g
Cholesterol 775 mg
Sodík 2,77 g
Sůl6,68 g
Sacharidy30,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Krok 2: Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a počas pečení podléváme. Krok 3: Když je zvěřina měkká, scedíme štávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a necháme přejít varem. Krok 4: Nakonec přidáme podle chuti citronovou štávu nebo trošku přisladíme. Krok 5: Víno si můžeme také rozdělit na dvě poloviny a polovinou zvěřinu podlévat, když se peče, a druhou polovinu přidat až nakonec.

Zveřejněno 1. 2. 2013

Poznámka autorky verka25

Příloha : knedlík, kompot. http://www.top recepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí (jelení) kýta na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLKl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí (jelení) kýta na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLKl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

VAŘIL JSEM TO A JE TO VÝBORNÉ ZKUSTE TO TAKY :-) :-D

Veronika.Hrozna: maso se prošpekuje slanimou,citronová štáva stačí kůra být nemusí.

maso se prošpekuje slanimou,citronová štáva stačí kůra být nemusí.

verka25: Ta slanina v receptu je "pod" do pekáče, nebo na prošpikování ?????:-O V receptu máš citronovou kuru ta jde do omáčky spolu s citronovou šťávou ????

:-)

Tématické fráze:
danci kyta, recepty z dančí kýty, danci na cervenem vine, dančí maso na víně, danci kyta recept, danci kyta recepty, pečená dančí kýta, danek na vine, jelení maso na víně, jelen na víně, dančí kýta po myslivecku, dančí kýta po myslivecku, dančí kýta na smetaně, jelení kýta na červeném víně, recepty dančí kýta, dančí kýta recept na guláš, dančí pečeně, jelení kýta na víně, pečené dančí maso, jeleni kyta recept

Suroviny:
kýta jelení, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, kůra citronová, víno červené, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu