Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný guláš z hlívy

Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která díky své kořeněné chuti a vůni maso skvěle zastoupí.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 090 kJ /
977 kcal
Bílkoviny21,99 g
Tuky59,34 g
Vláknina39,58 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy71,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Krok 2: Přidáme omytou a pokrájenou hlívu, zlehka osmahneme a přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání zalijeme vřelým vývarem nebo vodou. Krok 3: Přidáme pokrájenou čerstvou zelenou papriku. Krok 4: Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instantní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě mletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem. Krok 5: Podáváme s chlebem či tmavým pečivem.

TIP: Další recepty z hlívy ústřičné

Zveřejněno 1. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný guláš z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgxw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný guláš z hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgxw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Z vlastní hlívy 5.5.24, bez zeleninového vývaru.

Milan: Milan: Co je tam za chemii kromě jíšky???

Dovařeno, ukládám. Manžel, moc, moc chválil. Dělala jsem jej přesně podle vás a příště zkusím přidat česnek:-)

Přidala jsem česnek a místo zeleninového houbový bujón a super ;-)

Recept jsem si trochu upravila: masox nepoužívám,takže místo něj jsem přitlačila na koření (paprika,česnek,mletý kmín,chilli) a zahustila jsem hraškou. Jako příloha byl čerstvý chléb. Moc jsme si pochutnali :yes:

tak z téhle chemie je mi na blití a to jsem to ještě ani neochutnal, nejvíc mě dorazila instantní jíška, hnus :no:;-(:-((:-// hurrrááá vařme z masoxu a granulí, kdo tu vymyslí vepřo-knedlo-zelo jako želé v tubě?

No vida, inovace! Hlavně že chutnalo! :-) To mne těší...

Roxana,dnes som uvarila,akurát som vynechala tú tmavú jíšku a pridala som trochu cesnaku a paprikovú pastu:-)Bolo to vynikajúce:-*:yes:Podávala som s haluškami.+6;-)

Holky díky, :-K tak jsem se už uklidnila a s tím plagiátem mé fotky si to vyřídím, znovu dávám fotky, které mohu kdykoliv zdokladovat a budu si je hlídat, tedy to je, s odpuštěním, někdy bo*del!

Ještě k receptu. Strašně dobré jsou i Václavky, ale loni (jejda už "loni") nějak nerostly....;-(

Roxana:Roxanko, to znám a hlívu bych strkala nejraději i do buchty a když jí nemám, tak dávám sušenou jako koření a dělám si jí každý rok, je to prima věc. Dávám ti 4.boda:yes:

Já si trochu taky ty recepty vymýšlím a hodně experimentuju...jenže taky zapomínám, psát, psát...:no:

Já hlívu miluju, na všechny způsoby a pěstuju si jí, už se chystám, aspoň tu teplomilnou, tu jsem loni uložila na zastrčené místo a ona mi tam rostla, ještě že jsem na to přišla, nějak touto dobou, snad o měsíc později...:-D

A zase ta hlíva;-), mňám orčo moc dobré:yes::yes:

To znám a je výborný:-p:yes:

Tématické fráze:
guláš z hlívy, nejlepší guláš z hlívy, nejlepší hlívový guláš, hliva gulas, gulaš s hlívy ustřične, gulas z hlivy ustricne, hlivovy gulas, recept gulaš z hlívy, guláš s hlívy, recepty hlíva guláš, recept na guláš z hlívy, výborný guláš, recepty gulas z hlivy, recepty z hlîvy, guláš hlíva, hliva ustricna gulas, guláš z hlívi, jak udělat výborný guláš, výborný masový guláš, recept guláš s hlívy

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, paprika čerstvá zelená, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, sůl, kmín celý, sádlo, jíška tmavá instantní, pepř mletý

Přidat fotografie receptu