Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená kuřecí stehna s kostí

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 800 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny62,43 g
Tuky16,31 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,60 g
Sůl2,71 g
Sacharidy358,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Krok 2: Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme je a nožem podélně z každé strany 3x4 nařízneme. Krok 3: Stehna dobře nasolíme a necháme 10 minut odpočinout, aby sůl prostoupila do masa. Krok 4: Rozšleháme vejce se 2 lžícemi vody a trochou solí. Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a ve strouhance. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme směs slunečnicového oleje a sádla a stehna velmi zvolna usmažíme po obou stranách. Můžeme smažit i pouze na oleji. Smažíme velmi zvolna, aby se kuřecí maso prosmažilo až ke kosti. Krok 6: Usmažená stehna dáváme přímo na talíř, nebo uchováváme v kastrolu zakrytém pokličkou. Smažená kuřecí stehna s kostí podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem.

Zveřejněno 1. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená kuřecí stehna s kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBX3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená kuřecí stehna s kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MBX3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Kůži na stehnách nechávám a smažím je na sucho v remosce asi 1 hodinu. Aby sůl dobře pronikla do masa, tak solím den předem, větší kusy masa (celé kuře, kachna, vepř. krkovice ....) solím 2-3 dny předem.

Jak dlouho smažíme, mně se zatím nepovedlo usmažit na pánvi, ale ráda se poučím;-) a tuku je tolik, aby stehna de facto byla ponořená tj. jako ve fritovacím hrnci:-?:-O

JanaB1: V troubě jsou fakt lepší!! Moje zkušnost.;-) Mají úplně jinou chuť. Ježkovy oči, ale jsi mi nadělala chutě!:-D:yes:

varilamyskakasicku: Já je smažím na pánviče, v troubě to nedělám. Podle velikosti stehna asi tak 10 minut z každé strany. Smažím je na plynovém sporáku na středně velkém hořáku a plyn si nastavím na nejmenší hoření.

Jak je dlouho smažíš, aby se pořádně propekla, já bych to zkusila dát smažit na plech a pomalu:-p

Už jsem nedělala ani nepamatuji. To se musí napravit. Mám horní stehýnka, to by šlo. Díky za připomenutí;-):yes:

Tématické fráze:
smažená kuřecí stehna, smažené kureci stehno, smazene kureci stehna, láďa hruška kuřecí paličky, obalovana kurecí stehna, smažená kuřecí stehýnka, jak dlouho smažit kuřecí stehna, kuřecí stehna smazena, obalovane kuřeci stehna, recepty ládi hrušky - kuřecí stehýnka obalovaná, kuřecí stehna bez kosti, kuřecí stehna s kostí, smažené kuřecí paličky, obalené kuřecí stehna, smažená stehna, smažená kuřecí stehna recept, smažená kuřecí stehna v troubě, jak usmažit kuřecí stehna, smažené kuřecí stehýnka, horkovzdušná fritéza recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej slunečnicový, sádlo

Přidat fotografie receptu