Vepřový vrabec se zelím
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, ale běžně se podává i se špenátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 697 kJ / 2 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,29 g |
Tuky | 199,13 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 598 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí nakrájenou na plátky a česnekem, podlijeme pivem a vývarem.
Krok 2: Pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem.
Krok 3: Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem.
Krok 5: Podáváme s pečeným masem a knedlíkem.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Moje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci dle mé prababičky
Neregistrovaný před 58 sekundami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Neregistrovaný před 1 minutou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 4 minutami
Těsto na pizzu z Itálie
LenkaJuju před 4 minutami
Černé kluski
Neregistrovaný před 11 minutami
Zapečené těstoviny s kysaným zelím
Neregistrovaný před 19 minutami
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
Neregistrovaný před 19 minutami
Mojito (bez alkoholu)
Neregistrovaný před 23 minutami
Citronové rozinky
Neregistrovaný před 28 minutami
Bramborové krokety jako chuťovky
Neregistrovaný před 34 minutami
Tématické fráze:
vepřovy vrabec,
vepřový vrabci,
vepřový vrabec se zelím,
veprovy vrabec recept,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový brabec,
vepřoví vrabci,
pečení vrabci,
recept na vepřovy vrabec,
vepřoví vrabci recept,
pečený vrabec se zelím,
vepřoví brabci,
recept pečení vrabci,
peceni veprovi vrabci,
pečené vrabci se zelim,
vepřový brabci,
pečeny vepřový vrabec,
veprovi vrabec,
vepřoví brabec,
vepřový vrabci recept
Suroviny:
plec vepřová,
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pivo světlé,
vývar masový,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)