Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulky se sýrem

Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme. Nejlepší jsou čerstvé, ale vláčné vydrží i několik dní po upečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 100 min kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 100 min kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 406 kJ /
3 921 kcal
Bílkoviny101,10 g
Tuky107,10 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,62 g
Sůl24,00 g
Sacharidy624,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, malého množství cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12–14 dílů a z každého kousku uděláme bulku. Krok 4: Uložíme je na plech, na povrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout. Krok 5: Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme je ve vyhřáté troubě
při teplotě 190–200 °C po dobu 15–20 minut - podle velikosti bulek a výkonu naší trouby.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky cathleen

Nebojte se sýr nasypat hned, před pečením, nespálí se - pouze se hezky na bulce rozteče.

Bulky jsou dobré a vláčné i tři dny, ovoněné i ochucené sýrem....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky se sýrem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJjD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulky se sýrem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nJjD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (114)

Tonja: děkuji za krásné fotky! :-K

Veronika.Hrozna: a to zamrzí, že? ;-(

cathleen: Já vyměnila před zhruba rokem, taky do 180, je to skoro přesné, taky měřeno teploměrem, nad 180, se rozjede, jako pekařská pec a připaluje vše svrchu. Péct dva plechy nemožnost, i na horkovzduch, přesně jak ta stará. Taky mi připalovala svrchu a spodní plech zůstal polosyrový nedopečený. Jediný užitek je v tom, že je hezká, ale to je asi tak všechno, je to dvojče té starší. :-//

Tonja: děkuji za osvětu :-) Vždy jsem říkala, že každá trouba peče malinko jinak. A když jsem měnila starou troubu za novou, pokaždé jsem se netěšila - musela jsem se znovu "učit péct" :omg:

Včera jsem zase upekl tyto výborné a u nás oblíbené bulky. Když jsem je chtěl pochválit a otevřel si tuto diskusi, začetl jsem se do starších příspěvků a k diskusi o troubách bych si dovolil přidat poznámku.

Koupili jsme (je to asi 3 roky) novou troubu, značka Gorenje, dodavatel její kvalitu vychvaloval. Když peču jakékoliv pečivo, musel jsem čas pečení vždy (opravdu vždy) prodlužovat oproti popisu v receptu, a to o asi 20%.

Rozhodl jsem se troubu prověřit. Koupil jsem bimetalový teploměr a měřil skutečnou teplotu v troubě. Asi do 160°C se jakž takž shodovala teplota na teploměru s teplotou nastavenou "knoflíkem" trouby. Od 160°C se začaly hodnoty lišit - při nastavené teplotě 220°C už teploměr ukazoval jen 190°C, rozdíl už byl 30°C, a to už je opravdu hodně.

Nedovedl jsem posoudit, zda ukazuje špatně trouba nebo zda je nepřesný teploměr. Koupil jsem proto jiný teploměr od jiného výrobce (pro jistotu) a pokus zopakoval. Oba teploměry ukazovaly stejnou teplotu, teplotu ale odlišnou od nastavení trouby. Závěr: trouba ve skutečnosti peče na nižší teplotě, než nastavíme a než ukazuje, a to až o neuvěřitelných 30°C.

Teď tedy při pečení nastavuji buď o 20 - 30°C více než je psáno v receptu nebo prodlužuji dobu pečení o asi 20%.

Jméno pekařky je pro mě zárukou kvality:) opět jsem nebyla zklamaná, naopak nadšená!! Bulky jsou luxusní!! Zkusím i rohlíky, těsto je super! Děkuji cathleen;)

ferda30: :-8 těší mě, že chutnají - tohle byl vlastně asi můj první recept, který jsem si dala dohromady a bulky jsme pekli opravdu velice často.

<3<3<3<3 mňáám, moc hezká fotečka

bberi: díky, to jsem moc ráda :-)

Výborné, pekla jsem z poloviční dávky, udělala jsem 8 kousků, i druhý den byly moc chutné.:yes:

bunicova.hana: :-) to mě těší!

uzasne , diky za recept , hned jsem je musela pect znovu

Jsou výborné....:yes:

Vynikající :-)

Coleta

Díky za info :-)

maja f: Nejsem sice autorka, ale bulky peču pravidelně. Olej můžeš klidně použít, jen pozor na to, že je aromatický a někumu to může vadit na chuti. Já osobně ho z důvodu jeho aroma používám velmi málo. Jinak já dávám do těsta 100 g oleje, zdají se mi ještě lepší.

Krásný den vinšuji,

mohla bych použít olivový olej?

Děkuji :-)

Tématické fráze:
bulky se sýrem, bulky se syrem recept, sýrové bulky, domácí bulky se sýrem, sýrové bulky podle hrušky, cottage bulky, bulka se syrem, cottage bulky recept, bulky se sýrem podle hrušky, domácí sýrové bulky, bulka se sýrem recept, bulky z cottage, sýrové bulky z domácí pekárny, recept na bulky se sýrem, sýrové bulky recept, sýrové bulky z pekárny, bulky z cottage recept, recept na těsto bulka se sýrem, sýr v bulce, bulky se sýrem a slaninou

Suroviny:
voda, olej, cukr, sůl, mouka hladká, droždí, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu