Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové karbanátky speciál

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 797 kJ /
3 537 kcal
Bílkoviny105,62 g
Tuky283,14 g
Vláknina21,38 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 17,99 g
Sůl44,10 g
Sacharidy133,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nasekáme, nakrájíme na drobné proužky, či rozsekáme v robotu. Krok 2: V míse rozšleháme vajíčka se změklým máslem, solí, mletým kmínem a pepřem. Rohlíky pokrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno, lehce osmahneme na másle s anglickou slaninou a uzeným masem, vše nakrájené na jemné kostičky. Krok 3: Vše lehce vychladlé vložíme do mísy, dochutíme ještě dle chuti kořením, pořádně promícháme, upravíme hustotu strouhankou a moukou na těsto, jehož konzistence nám vyhovuje a jdeme smažit. Krok 4: Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, můžeme namočit do rozšlehaného žloutku - není to nutné - a obalujeme ve strouhance, kde tvarujeme konečnou formu karbanátků, které jemně (nejraději dřevěnou lžící) vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme jako řízek. Krok 5: Na talíři obložíme pokrájenou zeleninou, rajčaty, paprikou, okurkou.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

Příloha - vařené brambory, zdobené pažitkou, petrželkou, zelenou bazalkou.

Příprava je trochu složitější a místo v kuchyni mi nestačí, ale dělám jich zpravidla více a ukládám na mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJvg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové karbanátky speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJvg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Výborný. Dnes jsem potřebovala udat zbytek pečené kýty na ohni. V tomto receptu to byla mňamka. Přidala jsem trochu čestvých bylin (tymián, oregáno a opich) a taky trochu podravky a kurkumy.

maris: Majko no neke;-);-);-)tak to jsem opravdu nevěděla:-*:-*:-*díky,za vysvětlení,ten mám tak brzy udělám:-D:-Ddíky moc:-K:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Kapustový karbanátky,mňam,moje nejoblíbenější jídlo,já dělám trochu jednodužší,ale tento recept vyzkouším,už mám obavu,aby se nerozpadaly,ale nějak si poradím:yes:

Jana Remkova: Já je jednou málem hodila oknem, taky to nedrželo, tohle jsou ale jiné, trošku pracnější, leč "rozkládací a rozpadávající" se tendence neměly!

Na srecepty, kde ten recept mám, mi tehdy odepsali naši "mladí novomanželé", zkoušeli je a chválili, ale mysleli si asi, že to čtu jen já, vyděsili půl stránek:-)):-)):-))

Ale povedly se jim, ani jsem nečekala, že snacha se tak docela dobře vpraví do vaření, furt jen učení, učení...:-//

Já už jsem je dělala. Vím, že mi nechtěly držet pokupě, ale nakonec jsem to nějak udělala, že držely a byla to dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
kapustové karbanátky se slaninou, kapusta do mrazáku, kapustové karbanátky top recepty, kapustové karbanátky s anglickou, kapustové karbanátky, kapustové karbanátky s anglickou slaninou, mokré karbanátky, recept na kapustové karbanátky, jak dlouho vařit kapustu, jak dlouho vařit kapustu na karbanátky, kapustov karbanátky, forma na karbanátky, kapustove karbanatky se anglickou slaninou, karbanátky s kapustou a mrkví, kapustové karbanátky s mrkví, kapustové karbanátky do mrazáku, kapustové karbanátky-top recepty, top recepty kapustové karbanátky, kapustové karbanátky top, kapustová karbanátek s mrkvi

Suroviny:
kapusta, cibule, maso uzené, slanina anglická, vejce, rohlík, mléko, máslo, strouhanka, mouka hladká, pepř čtyř barev, sůl, kmín mletý

Přidat fotografie receptu