Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na česneku s bramborovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xpetrax

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 643 kJ /
871 kcal
Bílkoviny14,85 g
Tuky59,80 g
Vláknina22,45 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,69 g
Sacharidy58,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky. Krok 2: Kapra pečeme v předehřáté troubě při 180°C přibližně 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Těsně před dopečením maso osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Celer a brambory nakrájíme na stejně velké kousky a společně uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme kousek másla, smetanu a vše rozmixujeme na kaši. Ozdobíme natí.

TIP: Jak zbavit kapra kostí

Zveřejněno 6. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na česneku s bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKrQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na česneku s bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Moc dobrý recept, já na ryby nejsem a přesto jsem si kousek vzala.
Manželovi hóóódně chutnalo. Přidávám bodík.

Tématické fráze:
kapr na cesneku, kapr recepty, filet z kapra recept

Suroviny:
kapr, česnek, olej olivový, tymián, sůl, pepř, celer, brambory, sůl, máslo, smetana, zelená nať

Přidat fotografie receptu