Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Rozbouřené moře

Tato sladká delikatesa spojuje jednoduché světlé šlehané těsto s čokoládovou vrstvou v dokonalý kontrast barev a chutí. Bude ozdobou vašeho stolu ve sváteční i všední den, a její příprava vám nezabere mnoho času.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejmik ejmik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

cca 16 ks

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 329 kJ /
4 620 kcal
Bílkoviny99,95 g
Tuky192,22 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 974 mg
Sůl2,89 g
Sacharidy618,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej a vodu. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše důkladně našleháme. Krok 3: 2/3 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do 1/3 těsta přidáme kakao a ozdobně vlijeme na plech. Krok 4: Uvaříme pudink bez cukru. Ozdobně vlijeme na těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct. Krok 5: Zatímco se buchta peče, připravíme krém. Do dvou kelímků zakysané smetany dáme 4 lžíce moučkového cukru, promícháme a touto směsí potřeme ještě horkou, upečenou buchtu. Krok 6: Hotovou buchtu můžeme posypat Grankem, nebo nastrouhanou čokoládou.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky ejmik

Obarvené těsto a pudink lijeme stylem cik cak, aby nám vytvořilo hezký vzor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Rozbouřené moře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta Rozbouřené moře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Výborný,nemá chybu,jemný jako vánek.

Tak nevím,jestli by sem někdo mohl připsat komentář,jaká je ta buchta <3:-?Je tu spíše více komentářů o ničem 8-(

Já ji znám sypanou kakem, je moc dobrá. Jenže tady mi přejde chuť už při prvním komentu:-//8-(

super buchta, určitě jsem jí nepekla naposledy:yes:

Peťko,
podívej, kolik je tu téměř stejných nebo i stejných receptů a to jsem ti je sem všechny určitě nepřidala, ale kdyb jsi použila vyhledávač, zjistila by jsi, že tento téměř stejný recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/28179-bratislavska... je tu bez fotky, stačilo tedy tvoje zdařilé fotky přidat k němu, bojužel, přibyl nám sem další duplicitní recept:-//

Dajda: "pekáčokop" :-!:-D:-D:-D
Začínám uvažovat, že to zatím vzdám a vrátím se sem až po "soutěži". Když jsem se před 3 týdny zaregistrovala, nic zlého jsem netušila, pouze jsem se snažila zabavit při nemoci. Ach jo. ;-(

Alexiss: Obávám se, že smysl nemá celá tahle soutěž, i když původní úmysl byl určitě dobrý, jen se to jaksi vymklo. Osvědčené autorky skvělých receptů do toho nešly, ale objevilo se spousta chtivých pekáčokopů.;-(

Dajda: no comment, nemá to smysl,jen jsem přidala 2 z mnoha téměř stejných ;-)

A jé, zase někdo další chce pánvičky! Za chvíli tu budeme mít recepty, jak namazat chleba s máslem. Hlavně když budou mít hezkou fotku. Ta soutěž je opravdu neštěstí:-!:no:

Tématické fráze:
buchta s grankem, buchta macecha, bratislavská buchta, kakaová buchta se zakysanou smetanou, řezy rozbouřené moře, kakaová buchta ze zakysané smetany, cikcak buchta, koláč rozbouřené moře, ¨buchta s grankem, bucta s grankem, osvedcene buchty, buchta.rozbourene.more., bucta s grankem, buchta se zakysanou smetanou a tva, rozbouřené moře řezy, buchta s pudinkem a grankem, buchty puding smetana, ňam buchta, buchta s varenym pudingem a maslem zakysanou smetanou, moučník rozbouřené moře

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, voda, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, pudink vanilkový, mléko, smetana zakysaná, cukr moučkový, čokoláda, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu