Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pletýnky s vločkami a semínky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bystrouska

Snadný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 036 kJ /
3 116 kcal
Bílkoviny101,48 g
Tuky90,43 g
Vláknina36,91 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 8,21 g
Sůl16,33 g
Sacharidy455,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Krok 2: Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 dílů a z každého kousku těsta umotáme pletýnku nebo jiný tvar pečiva. Krok 3: Pletýnky dáme na plech a necháme ještě 15 minut kynout, potom pečivo pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme ovesnými vločkami. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut, podle trouby.

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky bystrouska

Recept jsem našla opět na www.varecha.sk a mírně jsem ho upravila. Autorkou originálu je Afataga. Překvapilo mě přidání jedlé sody do těsta. Ale pečivo je druhý den stejně měkké jako první, což je nejspíš zásluha jedlé sody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pletýnky s vločkami a semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8kD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pletýnky s vločkami a semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8kD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

moc děkuji za informace o sladěnce.

zizala:Máš pravdu:yes: je to slad.Vere se omlouvám za mylnou informaci:-K.

bystrouska: Kvasnice to nejsou, je to obilný slad, většinou je ječmenný nebo ze směsi obilí. Lze ho použít i jako sladidlo. Nahradit ho lze lžičkou medu ;-)

vera:Sladěnka nebo Sladovit jsou pivovarské kvasnice:-K. Dají se koupit v prodejnách zdravé výživy a používají se hlavně do kynutých těst, i když využití mají určitě širší:-8. Já jsem se naučila Sladěnku nebo Sladovit používat tady na Topkách a naučila mě to Cathleen;-), za což jí děkuji. Dneska dávám Sladěnku do každého kynutého těsta dokonce i do knedlíků:-O.

prosím, co je sladěnka ?

Takovéhle pečivko se mi líbí :-):-):-):yes:

srettka:Oko tě opravdu nešálí:-D. Takový tvar byl i na fotkách u původního receptu :-Oa mě se to zalíbilo, že je to něco jiného než obvykle:-K.

Jsou úžasné!!:-):yes:

Puvabne pletynky, sypane seminky;-):yes: to je do tvaru vrtulek, jestli me oko nesali? :-)

Tématické fráze:
kynute testo z ovesných vloček, kynuté těsto s ovesnými vločkami, pečivo s vločkami, zdravé pletýnky, pletýnky s ovesnými vločkami, pečivo zdravé pletynky, sladovit, sladovit koupit, kde používat sypkou sladěnku, pletýnky z ovesných vloček, pletýnky s dýňovými semínky recept, pletynk s jedlou sodou, kynuté žemle ovesné vločky, kynuté těsto s vločkami, zdravé jogurtové domácí housky s ovesnými vločkami, zdrave pletynky z domaci pekarny, pletynky celozrnné, celozrnné pletýnky, makovy kolac se lnenymi seminky, housky z ovesných vloček

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, vločky ovesné, sůl, soda jedlá, droždí, cukr, sladěnka, semínka sezamová, semínka lněná, semínka slunečnicová, kmín drcený, vejce, vločky ovesné

Přidat fotografie receptu