Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazýčky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 926 kJ /
1 177 kcal
Bílkoviny26,05 g
Tuky65,40 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy118,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, postupne doň zašľaháme cukor. Pridáme orechy, kávu a vanilkový cukor a jemne premiešame. Krok 2: Vreckom na zdobenie nastriekame na vymastený plech jazýčky asi 5 cm dlhé a sušíme ich v rúre s pootvorenými dvierkami pri teplote 50°C. Necháme vychladnúť. Krok 3: Potom dva a dva jazýčky spojíme lekvárom a potierame čokoládou len z jednej strany.

Zveřejněno 14. 12. 2008

Poznámka autorky tejaja

Ak nemáme mriežku, potierame čokoládou len z jednej strany a až po zaschnutí z druhej strany. Po prilepení k podložke sa totiž z pečiva môže odlepovať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2gX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2gX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

mirča, ďakujem, že si odpovedala za mňa ;-) Dáva sa pravdaže sypká káva ;-)

Bohča (neregi.):-). Nejsem autorka, ale protože je zrovna "peču", tak si dovolím odpovědět. Dávala jsem lžíci sypké kávy. Tekutou bych nedávala, zbytečně by jsi si tu sněhovou hmotu "ředila";-).

Holky prosím vás.Ta káva je myšlená jako sypká nebo jako lžíce uvařené kávy?:-//

Právě sem dopekla, je to výborné:-) možná ani nebudu slepovat jen trošku namočím do čokolády:-p dávám bodík:yes: jo já sušila na 100 při pootevřených dvířkách 90 minut.

tohle je hodně dobré, dělala jsem loni i předloni, sušila jsem to tak dlouho,dokud to zespodu lepí;-):yes:

Taky by mě zajímalo, jak se dlouho suší. Mám je v troubě už přes hodinu a pořád nic.

Vypadají moc hezky. Jak dlouho se přibližně suší?

vypadají krásně, bílků mám vždycky dost a pusinky mě už nechutnají, tohle může být dobré. Posílám bodík.:yes::yes:

:-D:-D:-D Hlavne to posledné : v akomkoľvek množstve:-D:-D

Sněhové pečivo je možné konzumovat hned, kdykoliv a v jakémkoliv množství.

Děvčata, prosím jak dlouho trvá než se cukroví rozleží nebo je hned měkké? Díky Monina:-*

Je Janka, už nemám teplotu, tak makám:-D

No, Terezko, je vidět, že je ti už lépe!:yes::-)

Tématické fráze:
cukroví jazýčky, jazýčky cukroví, sněhové jazýčky, jazýčky, jazýček cukroví, vanilkové jazýčky recepty, vanilkové jazýčky, cukroví jazýčky, dvoubarevné jazýčky, recept jazýčky, jazýčky recept, cukrovi jazycek, ořechové jazýčky, recept na čokoládové jazýčky, jazýčci recept, čokoládové jazýčky recept, recept na jazýčky s bílku, čokoládové jazýčky cukroví, cukroví s jazýčky, jak vypadaji dvoubarevne jazicky

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, ořechy mleté, káva instantní, cukr vanilkový, marmeláda rybízová, čokoláda

Přidat fotografie receptu