Pravý marcipán
Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. A pak už dostává prostor vaše kreativita.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,30 g |
| Tuky | 57,03 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 141,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle spaříme a oloupeme. Trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané mandle ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.
Krok 2: Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně obarvit potravinářským barvivem.
Krok 3: Myšky: Ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.
Krok 4: Ježci: Půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme ve strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.
Zveřejněno 14. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Moje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 22 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
marcipán recept,
marcipan,
recept na marcipan,
jak se dela marcipan,
marcipan z mandli,
domácí marcipán z mandlí,
jak udělat marcipán,
recept marcipán,
domácí marcipán,
recepty marcipán,
mandlový marcipán recept,
jak vyválet marcipán,
marcipán z mandlí recept,
recept na mandlový marcipán,
pravý marcipán na dort,
recept marcipán z mandlí,
recepty na marcipan,
recept na domácí cukrářský marcipán,
mandlový marcipán,
řidký marcipán
Suroviny:
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
tresť mandlová hořká,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (38)
Barvení marcipánu:
Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
Nezkoušela jsem to !!!