Pravý marcipán
Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle našeho receptu. Zároveň můžete hmotu i obarvit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,30 g |
Tuky | 57,03 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 141,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.
Krok 2: Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.
Krok 3: Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.
Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.
Zveřejněno 14. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Moje poznámka
Pravý marcipán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxkp
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 11 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 4 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 6 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 6 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 7 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 7 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 7 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 10 hodinami
Tématické fráze:
marcipán recept,
marcipan,
recept na marcipan,
jak se dela marcipan,
marcipan z mandli,
domácí marcipán z mandlí,
jak udělat marcipán,
recept marcipán,
domácí marcipán,
recepty marcipán,
mandlový marcipán recept,
jak vyválet marcipán,
marcipán z mandlí recept,
recept na mandlový marcipán,
pravý marcipán na dort,
recept marcipán z mandlí,
recepty na marcipan,
recept na domácí cukrářský marcipán,
mandlový marcipán,
řidký marcipán
Suroviny:
mandle,
cukr moučkový,
bílek,
tresť mandlová hořká,
voda
Komentáře (38)
Barvení marcipánu:
Na obarvení 100 g marcipánu lze použít:
Nezkoušela jsem to !!!