Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevabčiči v celerové omáčce

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 912 kJ /
1 413 kcal
Bílkoviny96,16 g
Tuky83,76 g
Vláknina23,28 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 568 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy61,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky. Krok 2: Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který nakrájíme podélně napůl a pak příčně na proužky, které ještě rukama jemně poválíme do tvaru válečku. Krok 3: Takto nachystané čevabčiči v kastrolu osmažíme na másle a vyjmeme na talíř. Krok 4: Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhaný celer, krátce orestujeme, přidáme česnek, koření, sůl, zaprášíme škrobem, krátce promícháme a podlijeme vývarem. Krok 5: Asi po 15 minutách dušení do omáčky vložíme osmažené čevabčiči, prohřejeme a podáváme.

Vhodná příloha: Rýže, šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny.

Zveřejněno 8. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabčiči v celerové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg6g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čevabčiči v celerové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg6g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

tenhle recept jsem taky zazaridila do naseho jidelnicku :-)

dost dobrý,díky za recept!:-p

Katastrophe:Jsem moc ráda, že vám tohle netradiční jídlo chutnalo :-)

Měla jsem mleté krůtí a tohle byla výborná volba :)
Táta už říkal, že mi zajede pro další maso, abych mohla zopakovat tento recept :-D
Omáčka výborná a zvlášť, když se do druhého dne ještě rozležela... :-8

Ten,kdo tady pravidelně nechodí,většinou sám sobě škodí(i rodince u stolu):-D:-D:-DJá jsem dnes celerovala s hovězím masem;-)
Máš to velice hezky připravené:-Krecept se mi moc líbí:-K:-p

Colombo65:Děkuji jsi milý :-).

Velmi povedené již od pohledu - rád bych ochutnal;-);-);-)

Kde je celer, to já můžu:-p

rihana: Je rozhodně zdravější než mouka;-). Bramborový škrob se doporučuje hlavně pro alergiky na lepek, kterým není dovoleno zahušťovat moukou. Škrob totiž obsahuje z 80% sacharidy a z 20% tuky a bílkoviny.:-)
Ale samozřejmě můžeš zahustit i moukou :-).

Iness: naučila jsem se nezahušťovat, či škrobem. Mouku mimořádně, ne jako dříve, ale alergii na lepek nemáme s manželem ani jeden, jen to nemám za zdravé, mouka je tak přelepkovaná (aby pečivo mělo pěkný tvar a drželo), bělená a nevím co ještě. Docela mi ji zprotivili.:no:

Jen mě trochu vadí ten solamil, ale asi by to šlo zahustit trochou mouky. Vyzkouším.

Recept mě velmi zaujal,láká mě vyzkoušet ho;-) Iness, velmi zdařilé fotky:yes:

Iness:Maso může, celer milujeme oba, ale nesmí teď nic z bílé mouky, proto knedlíky hned škrtám (v hlavě), já se z těch diet stejně jednou pominu....dám vědět, určitě.:yes:

Iness perfektní nápad na lehkou zdravou omáčku bez smetany:-p. Díky za inspiraci:-K

Celer mám ráda omáčku jsem také ještě ze samotného nedělala, ale co není může být:yes::yes:

Podle uvedených surovin to bude velká dobrota :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
omáčka k čevabčiči, kruti cevabcici, čevabčiči z krůtího masa, čevabčiči omacka, čevabčiči s omáčkou, civapcici, omacka na cevabcici, čevapčiči v omačce, zeleninové čevabčiči, čevabčiči, celerova omacka, čivabčiči s omáčkou, čevabčiči s celerovou omáčkou, cevabcici z krutiho mleteho, omačka k čevapčiči, celerová omáčka z výpeku, čevabčiči s omáčka, celerové karbanátky, zdrave čevabčiči, cevabcici krutiho masa

Suroviny:
maso mleté, majoránka, česnek, pepř mletý, chilli, vejce, paprika sušená sladká, cibule, sůl, cibule, máslo, celer, paprika sušená sladká, tymián, pepř, vývar zeleninový, solamyl, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu