Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína podle Iduun

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iduun Iduun

Snadný

Suroviny

Porce: 5 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 360 kJ /
564 kcal
Bílkoviny105,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme cibuli a papriky, pórek a mrkev. Krok 2: K masu přidáme koření : kari, pepř, sůl, trochu maggi a lžíci sojové omáčky, lžíci kečupu. Zamícháme a přidáme zeleninu. Necháme v lednici v zavřené misce odležet do druhého dne. Krok 3: Rozpálíme trochu oleje na wok pánvi, přidáme maso a za občasného míchání smažíme. Těsně před koncem přidáme cca 1,5 dcl vody, ve které jsme rozmíchali lžičku škrobu. Minutku ještě povaříme a je hotovo!

Zveřejněno 8. 2. 2013

Poznámka autorky Iduun

Nejlepší příloha je rýže, ale můžou být i hranolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína podle Iduun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykWz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína podle Iduun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykWz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Čínu robievam väčšinou podľa fantázie a surovín,ktoré mám práve doma ale dnes som sa nechala inšpirovať týmto receptom,použila som rovnaké prísady,len som vynechala hrášok a pridala som stopkový zeler,cesnak a mladý špenát:-)+5 mňamka:yes:

Mám takový dojem, že to naše "ANIČKA", dala do pořádku, je to opravdu tak, jak to píše:yes::-! a, ona ta naše paní - umí vařit a moc dobře, takže, teď "babo - raď":-?:-D:-D:-K

Na tyto velice hezké a hlavně solidní stránky jsem v poslední době přestala pravidelně docházet hlavně díky"urýpaným"komentářům.Lidé zde dávají jídlo uvařené ne jen podle rcp z kuchařských knih a časopisů,ale také takové,které si dle vlastní fantazie a chuti své rodinky zhotoví:-pTakže pak tomu většinou odpovídá i názen pokrmu,např."Čína podle Iduun"Nevidím žádný důvod,proč by autorka svého receptu měla název přejmenovat:-)
Hezky připravená"Čina"Receptík se mi líbí:-p+3:yes:

Iduun:
Jo, uprav název a nikdo nebude nic psát.

Nechápu jisté " chytráky ", kteří si musí rýpnout do všeho, jinak by neusnuli. Většina z nás dělá doma maso ať vepřové či kuřecí s trochou zeleninky nebo bez, koření, solamyl, vejce,nechá uležet, udělá na pánvi a má tu svou čínu. Kdo se nehodlá smířit s daným a předváděným receptem, ať to raději nečte a uvědomí si, že recepty jsou s dobrým úmyslem předávány dál:-!:-))

Jejej, jsem netušila že můj receptík vyvolá tolik debat:-D:-D
Asi upravím název na "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi podle Iduun"
Jen tak mimochodem, nikdy bych si netroufla tvrdit že dělám něco jako "pravou čínu" . Vím že toto je opravdu jen mutace číny. ale nějak jsem nevěděla jak jinak to pojmenovat :-8
každopádně tento pokrm dělám už dlouho a všem moc chutná....tak přestaňte rýpat do názvu a pochutnejte si :-p;-):-8:-D:-))

:no:nic nového,když nevím co uvařit,tak udělám klasiku trochu tuku cibuli papriku rajče nebo něco jiného,pórek atd.atd.k tomu nějaké koření...a jo omáčku dle zrovna nápdu, a je tu nový recept

jarda Kadic: www.cinaweb.cz/wp-content/gallery/cina/cina-3.gif

Logika koukám nepatří k výbavně bílého muže...

Mao: Trhni si,Bezruči:-! Tak sem dej“pravou Čínu“ ať neumřem v nevědomosti:yes:

Mao: klidek, nerozciluj se, nema to cenu.

Přijde den - zúčtujeme spolu!

Když někdo splácá zelí, vepřové, kmín, kečup, vegetu, housky, vejce a mouku dohromady, nechá to odležet a pak to zalije pivem a uvaří, tak tomu taky neříká česká kuchyně po mém.

Já vařím asi tak 30 let a vařím z toho, co nakoupím v okresním městě.Pravou Čínu jsem nikdy nejedl, jakmile mám maso na nudlicky a zeleninu,tak je to “moje čína“.Dal bych tam klidně i kari, ale matka ho nesnáší, tudíž bez kari.a kdo ví,jestli by mě pravá čína chutnala:-*:-*:-*

Anton Dedík: :-D:-D:-D:-D Nějak jsem moc nepochopila, v čem se mnou vlastně nesouhlasíte, zdá se mi, že jste se vyjádřil k něčemu úplně jinému. Snad pouze k bodu 1.: Je mi 45 let, již 26 let nebydlím u rodičů, což jsou DESÍTKY let. V Poděbradech byla již tehdy prý slušná čínská restaurace, rodiče nás tam brali vždy jednou za rok za vysvědčení. Navíc jsem vůbec nemluvila o restauracích, ale o domácí "číně". Máma vyráběla podobné pokrmy také již tenkrát, za "komunismu", vyšla i Čínská kuchyně-kuchařka, s použitím dostupných surovin. Tož tak, jinak mě Váš komentář pobavil. :-D:-D

Věčné spory o "čínu" jsou už docela únavné. Rýpalové asi nechtějí nebo nemohou pochopit, že "čína" se ve zdejších krajích říká prostě už desítky let rychle připravené směsi masa a zeleniny na pánvi. Oblíbené ingredience včetně koření se trochu liší v každé rodině. Dělám ji téměř stejně jako v tomto receptu. Ale teď se nebudu už dcery ptát, zda si dá čínu, ale "minutkovou směs masa a zeleniny na pánvi atd....". Bude to chvíli trvat, než to vysvětlím, ale budu mít čisté svědomí. Kdo ví.... ;-);-):-D:-D

Neregi: i když tu je čína několikráte a autorka nepoužila vyhledavač, tak píše v názvu, že je to čína podle ní, tudíž si ji dělá po svém, jasný?

Tématické fráze:
pokrm čína, pravá čína recept, pravá čína z kuřecího masa, recept na čínu, jak uvařit čínu, prava čina, recept na pravou cinu, pravá kuřecí čína, cína, pravá čína z vepřového masa, jak uvařit pravou čínu, cína jidlo recept, čína pokrm, čina po činsky recepty, recepty na pravou čínu, cina jidlo, recept pravá čína, kuřecí cina jako z restaurace, recept cína, čína jako z restaurace

Suroviny:
maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, pórek, mrkev, hrášek, koření kari, pepř, sůl, maggi, omáčka sojová, kečup sladký, škrob

Přidat fotografie receptu