Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horký "čokoládový pudink" s rumem a skořicí

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 318 kJ /
1 749 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky84,54 g
Vláknina23,28 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 392 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy124,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme kakao, dobře promícháme a přivedeme k varu. Krok 2: Do vroucího kakaa postupně vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Krok 3: Nápoj odstavíme a vmícháme do něj rum se skořicí. Krok 4: Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Čokoládu rozdělíme do skleniček. Nastříkáme na ni kopeček šlehačky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Zveřejněno 8. 2. 2013

Poznámka autora Beetty

Příště, až budu dělat tuto čokoládu, budu s rumem opatrnější, ale to záleží, jak to komu chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horký "čokoládový pudink" s rumem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBvz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horký "čokoládový pudink" s rumem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RBvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:yes:

Beetty: Z toho si nic nedělej:-K. Měla jsi ten název nechat a nebo dát to slovo čokoláda do uvozovek. Já si zase pod tímto názvem nedovedu představit, že je to čokoláda i když zahuštěná pudinkem...:-K

Tak se dívám, že můj recept vyvolal bouřlivou diskusi. Je pravda, že se na začátku receptu vloudila chybička: pokusím se ji opravit. A i s názvem tedy něco udělám....;-(

Frantiska:
Milá Františko,já to myslela obecně. Ne, že já toužím někomu kontrolovat jeho recepty. Jen se mi prostě jednání paní Tejaji nelíbilo. Toť vše.
Na tyto stránky chodím často hledat inspiraci. Jsou skvělé a velmi kladně hodnotím všechny,kteří sem přispívají.

:-)Zdravím mahu, máš pravdu, ale tady ji nikdy mít nebudeš. Z těchto kdysi parádních stránek vznikly znepřátelené skupiny kvůli nějaké soutěži, co se vymkla . :-))

Mahu klidne prolezejte, aspon si prectete spoustu zajimavych receptu ... ale pochybuji, ze neco najdete. Ja osobne jsem precetla hodne receptu tejaji, prisla jsem na topky jen kvuli jejim receptum a chyby jsem nenasla :)

Nápoj musí být chuťově výborný. My takový podobný děláme v zimě na chalupě v podhůří Krušných hor, ale s vanilkovým pudinkem a bílou čokoládou. Rum přidáváme také. Říkáme tomu "tygří mlíčko".

Tejaja je "Paní Chytrá". Zkazit radost autorce tohoto receptu umíte, Paní Chytrá výborně. Ještě, že tu není další takový "hnidopich" jako vy. Ten by zas na oplátku mohl prolézt všechny vaše recepty a hledat na nich chyby. Buďte prosím rozumná a tolerantní.

tyhle husté horké nápoje dělají u nás v kavárně. Spousta různých příchutí:-p
ale tohle bych také asi nenazvala horkou čokoládou. je to teda věc autora, ale když jsem pročítala ingrošky, tak jsem tam čokoládu jako takovou také postrádala. kakao a čokoláda je přece jen rozdíl. čímž ovšem neshazuji nápoj, neb je chutný a s rumíkem musí být ještě chutnější;-):yes:

tejaja:Ale já to přece vím, že se nedá srovnat s obyčejným živočišným máslem. Jen chci poukázat na to, že kakaové máslo není jednou z ingrediencí do HORKÉ čokolády.

Iness: tak ešte posledný raz, viac sa neozvem...:-) hovorila som o KAKAOVOM masle, nie o klasickom masle, prečítaj si odkaz : http://www.xococlub.cz/blog/2-cokoladova-akademie/... , hlavne vetčku : "Žádný z existujících tuků však nemá takové požadované vlastnosti, aby mohl kakaové máslo plnohodnotně nahradit. "
Končím...;-)

Iness: kakaové máslo se nerovná máslo a nerovná se ani smetana

tejaja:Já se nehádám, jen vím, že základem horké čokolády je kvalitní hořká čokoláda 60% - 80% (popř. kvalitní kakaový prášek) a smetana........žádné máslo. Smetana = máslo.

Iness: nechcem sa hádať...v žiadnom prípade, ale skutočne nie je rovnítko medzi kakaom a čokoládou.;-)

tejaja:kakaové máslo obsahuje klasická čokoláda ne horká ;-).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hork%C3%A1_%C4%8Dokol... Kakaové máslo obsažené v tuhé čokoládě nahrazuje v horké smetana ;-).

Tématické fráze:
pudinkova cokolada, horká čokoláda recept, čokoláda z pudinků, pudink s čokoládou, recept horká čokoláda, husta pudinkova čokoláda, recept horká bílá čokoláda z pudinku, horká čokoláda v prášku, čokoládový pudink, čokoládový pudink peceny, cokolada s pudinkem, pečený čokoládový pudink, nápoj z pudinku, kvalitní pudink, horka cokolada z pudingu, horká pudinková čokoláda, napoj z pudink, rumovy pudink, jaký je kvalitní pudink, podinková čokoláda

Suroviny:
mléko, pudinkový prášek, kakao, rum, skořice, cukr, smetana ke šlehání, zdobení čokoládové

Přidat fotografie receptu