Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí ragú

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 020 kJ /
1 439 kcal
Bílkoviny117,96 g
Tuky63,33 g
Vláknina24,64 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 1,43 g
Sůl3,49 g
Sacharidy90,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Krok 3: Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.) Krok 4: Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat. Krok 5: Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut. Krok 6: Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku. Krok 7: Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Poznámka autorky Montanka

Já jsem dělala trochu pikantnější /pepř/ a moc jsme si pochutnali.

Časy a množství masa je odhadem, nutno trošku upravit podle dispozic ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXqZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXqZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

moc dobrý.<3

Na mě tam bylo moc bujónu a Masoxu,dala jsem méně a moc nám chutnalo<3

je to delikatesa.:-))

:-p:yes::yes:

:-p;-):yes:

... no mňam ;-);-);-)

Tématické fráze:
jehněčí přední noha, jehneci cina, jehněčí nudličky, jehnečí přední, jehnečí recepty, jehněčí ragů na víně, ragů z jehněčího masa, ragů z jehněčího, jehněčí, jehněčí kostky, skopové ragú, čína z jehněčího masa, jehněčí přední recept, připrava jehnečiho masa, cina z jehneciho, přední jehněčí, jehneci noha, jehněčíragu, jehňečí recept, recepty jehněčí

Suroviny:
maso jehněčí, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, sádlo vepřové, fazole, petrželka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, kmín drcený, rozmarýn sušený, kečup sladký, bujón hovězí, bujón zeleninový, masox, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu