Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 930 kJ /
939 kcal
Bílkoviny49,41 g
Tuky33,41 g
Vláknina84,96 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy68,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme na 1,5 - 2 hod. do vody. Vodu z máčené cizrny vylijeme, nalijeme novou a vaříme 1 hod. (nesolit). Krok 2: Mezitím si namočíme hříbky. Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Jakmile je cizrna uvařená, rychle ji zchladíme ledovou vodou, aby se nám uvolnila slupka (stačí v ledové vodě párkrát promnout a slupky vyplavou na povrch, sesbíráme je a vyhodíme). Cizrnu promícháme se scezenými hříbky, pokrájeným celerem, přidáme nasekanou petržel (trochu si necháme stranou na dozdobení), česnek a promícháme s olejem. Krok 4: Dáme do pekáčku (já použila 24 x 24 cm, tak, abych masem pokryla co nejvíce povrchu cizrnové směsi) a zalijeme vývarem. Krok 5: Kuřecí stehna z obou stran osolíme, opepříme a lehce okořeníme tymiánem. Položíme na cizrnu, přikryjeme alobalem a pečeme 30 min. při 220°C. Poté odkryjeme a pečeme 15 min. Krok 6: Nakonec potřeme maso máslem a zbytek másla rozdělíme do mezer. Dopečeme ještě 10 min, aby maso zezlátlo. Krok 7: Hotové maso vyndáme na talíře, cizrnovou směs promícháme se sosíkem, který se nám na dně pekáčku udělal a servírujeme ozdobené čerstvou petrželkou.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8ED

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8ED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

aaadobromila: Děkuji :-8:-K

Moc se mi líbí Tvé recepty ! Nepoužíváš zbytečně slaninu, tuk, dochucovadla, smetanu...to se mi líbí. Už mám pár Tvých receptů v oblíbených. Jen tak dál.

:-p:-p:-p:yes::yes:

marianne 9. 2. 2013 23:15
pěkné:-p:-p:yes:

Zajímavé:-):yes:

Toto se mi také líbí;-):yes:+

Tématické fráze:
kuře na cizrně, kuře v cizrně, co k cizrne, příloha k cizrně, kuře cizrna, cizrne, cizrna kuře, cizrna a kuře, pecene kure s cizrnou, pečené maso s cizrnou, cizrna s kuřetem, maso na cizrně, recept kure cizrna, kuře a cizrna, kuře cizrna recept, kralik na cizrne, kuře s cizrnou, pečená kuřecí stehna s hribky, cizrna s kuřecím recepty, cizrna s kuřecím recept

Suroviny:
stehno kuřecí, cizrna, hříbky sušené, celer řapíkatý, česnek, vývar, olej, máslo, petržel, tymián, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu