Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový řez s čokoládou (rychlovka)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: dortová forma průměr 25cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 154 kJ /
3 861 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky244,35 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 952 mg
Sodík 256 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy341,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu si předehřejeme na 170st. Krok 2: Ořechy, mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a vejce dáme do mixéru (nebo šlehače podle možností) a jednoduše jen rychle promícháme, aby se vše spojilo (nevadí hrudky). Krok 3: Vmícháme ½ hrušek (na drobounké kostičky) a těsto urovnáme do dortové formy. Krok 4: Nahoru narovnáme zbytek hrušek (na plátky), posypeme třtinovým cukrem a pečeme na 160-170st. asi 40-45min. Krok 5: Zatímco se piškot peče, využijeme čas a nachystáme zbývající suroviny. Marmeládu rozehřejeme s hruškovou šťávou a rum přidáme až před vlastním potíráním piškotu. Krok 6: Čokoládu+máslo+vodu rozpustíme v hrnku nad vroucí vodou, až se vše pěkně spojí. Krok 7: Jakmile je piškot upečen, ještě horký ho lžící polijeme marmeládou a pocákáme čokoládou. Dáme vychladit, ale už vlažný můžeme naříznout. Krok 8: Ozdobíme zakysanou smetanou – já chtěla řez polít, ale zakysanka byla poctivě hustá,že se dala se málem krájet.

Zveřejněno 9. 2. 2013

Poznámka autorky jahoda

Čerpala jsem z Apetitonline.

Koláč je vlhký a díky hrubým ořechům a hruškám pěkně křupe.

Hrušky mají výhodu proti jablkům, že zůstanou pevné a "nezmizí" v piškotu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový řez s čokoládou (rychlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJwB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový řez s čokoládou (rychlovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:yes::-D

jahoda:To je fuk, my zas zavařeniny máme spíš džemy a marmelády;-), ale určitě to vyzkouším:-p

1974andrea: to víš, my Hanáci říkáme spíš "zavařenina" než kompotované ovoce:-D;-)

1974andrea:
Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byla zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.
Zavařenina = kompot.

No tak ten je Jahůdko parádní, ten vyzkouším, mám zavařené hrušky, tak se budou hodit;-) Krásné to máš:yes: Jen v surovinách máš hruškovou zavařeninu, nemělo to být spíš kompotované hrušky?

:yes::yes::-p:-p

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K

Moc hezký recept.:yes::yes:

Parádní moučník!:yes::yes:+

Jahůdko, tak to je velice pěkný moučník. Hrušky mám moc ráda:-p:yes:

jahoda: ježkovy oči, tak to jsem teda nepoznala :-O:-O:-8:-8, díky, ukládám :yes:

máš to moc pěkné:yes::-K

spagetka: :-D, ne to jsou vykrojené hrušky;-)
Ta zakysanka jsou ty roztřepené proužky:-8;-)

Hm to se mi líbí, prosím tě, ty bílé kopečky, to je ta zakysanka, jak píšeš, že zhoustla? :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hruskove rezy, kinder řez od ládi hrušky, kinder řez podle ládi hrušky, lada hruška čokoladove řezy, kinder mléčný řez podle ládi hrušky, hruskovy rez, kinder mléčný řez ládi hrušky, mléčný řez ládi hrušky, recepty lade hrušky, řezy z hrušek, čokoládový řez s kompotem z hrušek, kinder mléčný řez ládi hrušky recept, recepty lady hrušky, recept lady hrusky, mléčný řez lady hrušky, recepty ládi hrušky kinder řez, recept na kinder mléčný řez od ladi hrušky, domácí kinder mléčné řezy od ládi hrušky, kinder řez lada hruška, kinder rez ladi hrusky

Suroviny:
mouka hladká, cukr třtinový, cukr moučkový, máslo, vejce, prášek do pečiva, čokoláda hořká, ořechy, kompot hruškový, marmeláda meruňková, hruška, rum, čokoláda hořká, máslo, voda, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu