Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová pohanka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Barborka15

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 703 kJ /
1 124 kcal
Bílkoviny35,63 g
Tuky6,26 g
Vláknina39,93 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy212,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku dáme do vařící vody a vaříme 2-5 minut, scedíme a dáme do mísy. Krok 2: Přidáme nakrájenou papriku, okurku, cibuli, rajče, nahrubo nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek, kukuřici. Osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme 3 lžíce olivového oleje.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Poznámka autorky Barborka15

Může se podávat jako salát. Ja jí podávám jako přílohu ke grilovanému masu, steaku, pečenemu kuřátku... Kdo nemá rád česnek, at ho klidně vynechá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pohanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pohanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8YnW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Receptík se mi líbí, pohanku mám ráda a zapadla do mé dietky, takže :yes::yes::yes:

Veľmi dobré úprava pohánky. Pohánku som samozrejme nevarila, ale nechala pospať pod paplónom :-D Mám tam naviac hrášok, lebo kupujem mrazenú maďarskú zeleninu ( hrášok, kapia, kukurica ). Ale to nevadí, aj hrášok je zeleninka ;-)

Blažena:Kazdy vari jinak:)
;-)

Jitkas:omlovám se, zapoměla jsem na olivovy olej... patří tam 3 lžíce:)

Pohanka se správně vůbec nemá vařit. Pohanku dám do hrnce, zaliji horkou vodou 2 cm nad obsah pohanky, dám na sporák a když se začne voda vařit, ihned sundám, hrnek s poklicí zabalím do utěrky a dám do postele pod deku.
Dobrá je pohanka s domácím naloženým zelím, a s osmaženou cibulkou. Teplé i studené. Dobrá a levná večeře. Kdo to nemůže vydržet, může přidat ke smažené cibulce rozškvařit malé kostičky špeku.

Nevim, ale asi je tam chyba ve vareni pohanky ( 3 minuty?) a trosku oleje by neskodilo. Jinak urcite dobry salatek.

To vůbec není špatný nápad!!!:-O

Tématické fráze:
pohanka jak správně vařit, jak správně vařit pohanku, pohanka recepty, pohanka se zeleninou, zeleninová pohanka, co vařit z pohanky, jak se vaří pohanka, vařená pohanka se zeleninou, pohanka recept, co varit s pohanky, recept na pohanku, jakspravnevaritpohanku, pohanka okurka, pohanka jak vařit, pohanka na zelenině, jak vařit z pohanky, pohanka obsah, pohanka recepty se zeleninou, recepty s pohankou, rajče pohanka

Suroviny:
pohanka, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule červená, rajče, kukuřice, mrkev, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu