Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablíčka na červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 064 kJ /
1 449 kcal
Bílkoviny3,60 g
Tuky3,12 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy340,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi 2 minuty. Krok 2: Pak do hrnce narovnejte jablíčka (nakrájená buď na čtvrtky, nebo na kroužky). Až se vinná směs začne vařit, stáhněte plamen a nechte vařit do změknutí. Během vaření je můžete občas obrátit. Krok 3: Vyndejte jablka z hrnce, rozdělte je na dezertní talíře a nechte trošku zchladnout. Mezitím přiveďte zbytek vinné směsi k varu. Za občasného míchání vařte asi deset minut,dokud sirup mírně nezhoustne. Krok 4: Přelijte jablka tímto sirupem, ozdobte zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s moučkovým cukrem. Skvěle chutnají také s vanilkovou zmrzlinou.

Zveřejněno 11. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablíčka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOzp

Marie

Tématické fráze:
pečené jablko s červeným vínem, jablka ve víně, víno z jablek, jablka s vinem, pečená jablka na víně, jablka na vine, recepty na víno z jablek, pečené jablíčko na červeném víně

Suroviny:
víno červené suché, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice, jablko, smetana zakysaná, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu