Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 262 kJ / 780 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,04 g |
Tuky | 21,12 g |
Vláknina | 1,38 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 256 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát.
Krok 3: Švestky vyjmeme z vína a naplníme je smotaným kouskem slaniny místo pecky ( můžeme dát špalíček). Takto upravené švestky obalíme mletým masem, pořádně přimáčkneme, aby se nám při pečení koule neroztrhly.
Krok 4: Opečeme je ze všech stran, nejdříve zprudka, aby se zatáhly a pak teplotu snížíme.
Krok 5: Hotové koule necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.
Krok 6: Většinu tuku z výpeku slijeme, přidáme pikantní švestky, povidla, víno, necháme trošku odpařit a přidáme trochu vody nebo vývaru.
Krok 7: Zredukujeme na požadovanou hustotu, dochutíme solí.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestky v koulích se švestkovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6o1
Moje poznámka
Švestky v koulích se švestkovým rozvarem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6o1
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 14 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 17 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 28 minutami
Zelný salát s mrkví
Neregistrovaný před 39 minutami
Krémová pórková polévka
radbastim před 43 minutami
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 3 hodinami
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
rozvar ze švestek,
švestky koule,
švestky v mletém mase,
rozvar z švestek,
mleté maso se švestkami,
masové kuličkyse sušenými švestkami,
čerstvé švestky ve slanině,
mlete maso se svestkou,
kulicky masove se svestkami,
recepty na švestky,
švestky recepty,
mleté švestky,
masové kuličky se sušenými švestkami,
knedliky ze svestkama,
pečené švestky v angl.slanině,
rozvar ze sušených švestek,
recept na koule ze sušených švestek,
rozvar zešvestek,
sveskove koule,
švestkovékoule
Suroviny:
míchané mleté maso,
švestky sušené,
slanina,
víno červené,
sůl,
pepř,
tymián čerstvý,
švestky,
povidla švestková,
víno červené,
sůl,
voda
Komentáře (15)