Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený lilek

Zapečený lilek je lahodné a lehké jídlo, které spojuje jemnou chuť pečeného lilku s aromatickými ingrediencemi, jako jsou rajčata, česnek a sýry. Toto vegetariánské jídlo je skvělou volbou a okouzlí každého milovníka středomořské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez namáčení fazolí

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 268 kJ /
1 020 kcal
Bílkoviny59,87 g
Tuky46,29 g
Vláknina31,66 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 586 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy77,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky podélně rozpůlíme, vydlabeme, posolíme a necháme 20 min ,,vypotit“. Krok 2: Vydlabaný vnitřek nakrájíme na kostičky, osolíme a také necháme odležet stranou. Krok 3: Fazole stačí namočit tak na 1 hodinu a poté vařit do měkka (asi 20-30 minut). Krok 4: Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rozdrobené nebo jemně pokrájené tofu a restujeme přibližně 5 minut. Poté odstavíme, přidáme nakrájený pórek a rajčata. Krok 5: Vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. Nakrájený vnitřek lilku prolijeme několikrát vodou, abychom odstranili pot a hořkost, přidáme ke směsi a zapneme troubu na 180 °C. Krok 6: Lilek otřeme papírovou utěrkou, naplníme směsí , vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Krok 7: Chvíli před koncem pečení můžeme zlehka posypat sýrem. Já použila goudu, eidam pro mě není sýr.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50GX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50GX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

krásné všechno :yes::yes::-K:-p

Mňam :-p:yes:

V Egyptě uměli lilek parádně upravit. Jedla jsem ho na způsoby, jaké se mi ani nesnily;-). Jen kdyby nebyl lilek tak drahý, tak by v mém jídelníčku byl hodně často:-p:yes::yes:

Líbí se mi to:yes::yes::yes:

Plněný pečený lilek je super, i s masem, nebo sýrem, nebo s čímkoli. Tyhle lodičky vypadají také náramně jedle:-)))

To jsou mi ale lodicky k sezranicku:-p mnam:yes:

Tématické fráze:
pečený lilek, peceny lilek recepty, plněný pečený lilek v troubě, recept na pečeny lilek, jak upravit lilek, pečený lilek se sýrem, lilek s tofu, recepty peceny lilek, plněný pečený lilek, lilek recepty, lilek peceny, pečené lilky, pečený lilek recept, pečený baklažan, pečený plněný lilek, lilek s fazolemi, pecení lilku, lilek a tofu, peceni lilek, pecenybaklazan

Suroviny:
lilek, tofu, fazole, cibule, česnek, hořčice dijonská, pórek, rajče, olej, sůl, pepř mletý, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu