Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Liska741 Liska741

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 795 kJ /
8 794 kcal
Bílkoviny338,25 g
Tuky640,77 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 965 mg
Sodík 31,31 g
Sůl77,46 g
Sacharidy412,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso:Bůček zbavíme kůže, pokud máme větší kus, rozdělíme na špalíky. Ze všech stran na něj naplácáme směs cukru a soli. Necháme 6-24hod. marinovat na pekáčku pod fólií. Krok 2: Poté slijeme vodu, a dáme péct na 1hodinu na 230°C - nekecám. Krok 3: Po hodině ztlumíme teplotu na 130°C a dalších 70 minut dopékáme. Krok 4: Maso pustí v úvodní fázi hodně tuku a cukr zkaramelizuje. Je třeba teplotu a dobu pečení dodržet, aby maso bylo krásně křehké. Jsou to nervy, protože každá trouba peče jinak. doporučuji průběžně kontrolovat, aby se to úplně nespálilo. Já mám plynovou troubu a někdy musím teplotu malinko snížit. Krok 5: Bochánky:Všechny sypké ingredience smícháme, pak přidáme vodu a poctivě hněteme a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčný bochánek těsta. Vložíme do olejem vytřené mísy a asi hodinu necháme kynout. Krok 6: Potom těsto znovu zpracujeme, vyboucháme vzduch a vyválíme hada, ze kterého ukrajujeme asi 25g kousky. Krok 7: Z každého kousku ušouláme kuličku. Každou kuličku pak vyválíme na tenkou placku (oválek)), ppotřeme olejem a přeložíme napůl. Krok 8: Skládáme na pečící papír vystřižený ve velikosti pařáku na knedlíky. Mně se jich na jednu várku vejde 6-7. Krok 9: Poté vaříme v páře (nejlepší je na pánvi s pokličkou, z kastrolu se to blbě vyndavá) asi 10 minut. Bochánky se krásně nafouknou. Pokud je nebudete konzumovat okamžitě, splasknou, ale nevadí, protože při ohřívání se znovu nafouknou. Lze ohřívat i v mikrovlnce, ale určitě pod fólií. Krok 10: Rychlokvašky: Okurky pokrájené na plátky zasypeme směsí soli a cukru a necháme asi hodinu v chladničce. Pustí vodu. Krok 11: Bůček je dobré nechat vychladit, protože se pak lépe krájí, ale není to nutné. Krok 12: Do bochánku nakapeme omáčku (já jsem použila i jinou asijskou omáčku a taky je to OK, tedy NÉÉ sojovou omáčku, třeba sladkokyselou chilli, nebo Padthai sauce), a vložíme plátek (5-10 mm silný) masa. Naklademe na talíř, posypeme okurkama a posekanou jarní cibulkou.

Zveřejněno 16. 2. 2013

Poznámka autorky Liska741

http://www.cuketka.czPřináším vám slavný recept Davida Changa z michelinských restaurací "MOMOFUKU" v New Yorku. U nás je možné tuto ňamku dostat v Praze v Holešovicích v Bistru 8, ale pokud jste vášníví kuchaři, neměl by pro vás být problém si to připravit doma. Finančně to není příliš nákladné, ale časově ano. Jinak se můžete podrobně podívat na www.cuketka.cz, kde je recept o něco podrobnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVAy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pVAy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jani, hned bych papal ..., p :-p

Lapardon ... jsem se upsala

Cuketka ma super stranky, rada je navstevuji..:yes::yes:

ddd:písla jsem autorce, opraví si to, určitě se jen upísla ;-);-);-), nesouhlasilo by pk ani droždí. Jinak taky se mi recept líbí

Jana Remkova: Proboha, víte kolik je 340 DKG:-?:-? Tak se podívejte na recept na bochánky:-!

Moc hezky rozepsaný recept:yes:

Velice zajímavý recept :yes:

:yes:moc se mi recept líbí..:-*:-K:-K:-K

Tématické fráze:
bůček momofuku, momofuku bůček, cuketka momofuku, knedlo burger, momofuku maso, bůček cuketka okurky, bůček momofuk-recept, vepřo knedlo zele, bůček ala momofuku, monofuku, mamofuku, peceni vepro+teplota, poctive vepro,knedlo,zelo, seitan recepty, knedlo burgr, burger ala knedlo, nakládný bůček na pečení, hoisin bůček, pečeny veprovy bucek hoisin, knedlo vepro z nakladaneho zeli

Suroviny:
bůček vepřový, cukr krystal, sůl, mouka hladká, voda, droždí instantní, cukr, mléko sušené, prášek do pečiva, sádlo vepřové, olej, omáčka hoisin, okurka salátová, cukr, sůl, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu