Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 203 kJ /
6 263 kcal
Bílkoviny262,70 g
Tuky476,38 g
Vláknina58,20 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 1,27 g
Sůl2,15 g
Sacharidy206,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Krok 3: Potom maso vyjmeme, prudce opečeme, aby byla kůže křupavá. Krok 4: Z brambor nakrájíme tenké plátky, které povaříme se smetanou, solí, pepřem, tymiánem, muškátem a můžeme přidat i trochu česneku. Krok 5: Povařenou směs nalijeme do papírem vyložené zapékací mísy nebo pekáčku a pečeme při 160 st. C cca 40 minut. Krok 6: Necháme trochu zchladnout a nakrájíme požadované tvary. Krok 7: Jakoukoli zeleninu a hlavně růžičkovou kapustu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy a spaříme v mírně osolené vodě. Zchladíme v ledové vodě a osušíme. Krok 8: Zeleninu opečeme na pánvičce s trochou másla a cukru. Dochutíme solí a trochou čerstvě mletého pepře. Krok 9: Při servírování doplníme o zredukovanou vepřovou šťávu.

Zveřejněno 16. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXBK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečený vepřový hřbet s tymiánovými bramborami a karamelizovanou růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JXBK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Snad nejzajímavějí recept na vepřové maso (kromě těch 9 hodin! To si snad třeba vzít dovolenou, nebo to může skončit rozvodem).
Báječné!!!

:yes::yes::yes::yes::yes:

Zde je obrázek vepřového hřbetu - jsou to kotlety ;-)
http://www.cerstvemaso.cz/eshop/veprove/66_veprovy...

Podle mě vepřový hřbet jsou kotlety v celku, pod hřbetním sádlem

Kotleta = karé? Tie kupujem bez kože...nemyslí tým mäsom autorka bôčik?

Nemám nič proti receptu, ale ten názov:-?:-?, nešlo by to skrátiť:-?:-?

Myslím, že to bude z kotlety, podle všeho to bude moc dobé, já bych to dělala v pomalém hrnci a pak v troubě. Způsob zpracování zeleniny je zajímavý.:yes:

Vepřovým hřbetem jsou myšleny kotlety? Nebo jiný kus masa - ale s kůží? S kůží znám jen bok. Já se jen ptám, to není ironie, člověk se stále učí:-)) A jaké tvary z uvařených a upečených brambor? co tím je míněno? Asi proto, že není foto, je ten recept trochu matoucí

Tématické fráze:
pečený vepřový bok v celku, pomalu pečene kančí, pečený vepřový oříšek, pomalu pečené vepřové, pečený jelení hřbet, pomalu peceny kanec, peceny bok v celku, kotleta s kůží, peceny bok s bramborem a kapustou, pečený kančí hřbet, koza hřbet recept, pečený bok s bramborami, cerstvemaso.cz, cerstvemaso.cz, veprove maso pecene na bramborach, pomalu pečený vepřový bok, pomalé pečení, polmalu pečený kančí hřbet, 1500 g krkovička a 500 g bůček, vepřový oříšek s bramborem

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř mletý, brambory, smetana, tymián, ořech muškátový, kapusta růžičková, cuketa, karotka, cibule bílá, cukr, kosti vepřové, bylinky

Přidat fotografie receptu