Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 928 kJ /
1 656 kcal
Bílkoviny134,46 g
Tuky86,57 g
Vláknina8,68 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 2,92 g
Sůl6,93 g
Sacharidy73,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci Solamylu, který jsme rozpustili ve dvou lžících vody. Necháme minimálně 30 minut namáčet. Krok 2: Do marinády naložíme kuřecí maso nakrájené na tenké nudličky a důkladně do něj marinádu vetřeme. Krok 3: Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat. Krok 4: Mezitím uděláme omáčku. V malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý Solamyl. Krok 5: Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo), nožem rozmělněný nebo lisem protlačený česnek a arašídy. Krok 6: Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Krok 7: Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme. Krok 8: Podáváme s jasmínovou rýží.

TIP: Jasmínová rýže - k čemu se hodí a jak ji uvařit?

Zveřejněno 18. 2. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.

Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l61j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kung pao z letáku Albert

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l61j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (40)

Vyborny a rychly recept.Delala jsem ve woku, dala vice cesneku, mlety zazvor a chilli, trochu Pad thai omacky.Ukladam do oblibenych 😘

Vynikající recept, maso velice chutné, snadná příprava.

:-)<3:yes::yes::-K

Příště dám jen 1 a půl lžičky cukru,sladké je to až dost.Použila jsem ocet Tokyoto. Maso nedělat 15 min je to moc dlouho.Arašídy jsem dala na pánev s masem.Na videu je bez omáčky,já jsem malinko podlila a měla jsem krásný kvalitní a chutný sauce. Dělala jsem už různé recepty kung pao a i to vaše je velmi dobré <3 Ještě jsem zapomněla zmínit ,že jsem přidala trošek strouhaného zázvoru.
Díky za receptík,dávám 5 hvězdiček

Recept výborný i když sem je trochu smíchala s jiným, ale základ je Váš a výsledek byl vyníkající. Přidalaljsem více česneku a taky strouhaný zázvor a trochu chilli. Bylo to lehce pikantní a výborné. :-)<3

Úplně bez výhrad, měli jsme k večeři a dobré. Někdo s rýží, někdo s nudlemi, všichni si pochutnali :-)

Nejde mi přidat fotka ???? ale jinak dobrota ????...

MilaH: V pravé čínské restauraci opravdu nenajdete sůl. Pokud chcete přisolit použijete některou z omáček, které obsahují až 50% soli, např. sójovou, ale častěji rybí omáčku. Možná si říkáte o rybí omáčku v restauraci právě proto, že Vám jídlo připadá málo slané.

Když jsem v Německu (čož bývalo před lety dost často) zašel jsem pravidelně i do čínské restaurace. Pokud chcete opravdu zkusit pravé čínské jídlo, musíte zajít do restaurace vedené pravými Číňany. U nás v Česku tyto restaurace vlastní a provozují Vietnamci, ne Číňané, a jídlo tady opravdu nemá tu skutečnou chuť pravé číny.

Tak takhle se spravne a jednoduse dela Cina!! Tech 15 minut na smazeni masa je ovsem prilis moc!! Opravdu jen, nez maso zbeli!! Ale ten ocet a cukr je v cinskem vareni dulezity; vyzvedne to chut! A nebojte se ty "smradlavy' rybi omacky!! Vubec nesmrdi rybou; je to neco jako u Vas Maggi! Kdyz jsem v Cinskem, Thaijskem nebo Vietnamskem restaurantu, vzdycky si o ni reknu na prichut!! Fish sauce (rybi stava) je ridka jako maggi a nic nezkazi!! Hustejsi je Oyster sauce (coz je asi cesky ustricova omacka, ktera se pouziva treba do Chinese Black Pepper Beef). Dalsi vyborne a rychle jidlo. Najdi si to na Google!! A to "marinovani " je dulezite! Vsimni si, ze uz vubec nepouzivaji sul!! A to masicko se pekne prolezi s tema stavama (rybi omackou, atd..) a i kureci prsa, ktery jsou vzdycky suchy, zestavnatej! Vsimni si, ze v cinskym jidle nikdy nepouzivaji kecup!! Coz jsem si vsimla u hodne receptu na Cinu u Vas v Cesku!! A proto si tam nikdy Cinu nedavam!! Omluv moji cestinu, ale uz 50 let ziju v Kanade a "Cinu" jim a i varim skoro tak dlouho!! Je to vlastne velice levne a zdrave a hlavne rychle vareni!


Greneia:

Děkuji za jednoduchý receptík .. :-K akorát jsem našla zbytek naloženého bambusu a přidala dvě lžíce té jejich "fuj" rybí omáčky a je to dokonalé ... posílám :yes:

Vyborne!! Diky za recept :-p

1974andrea:
Líbíte se mi:yes: Konečně korektní odpověď:-)):-K
V předchozím komentáři jsem se úzkostlivě vyhýbal zmínce o ingrediencích...
Ale ten postup (mj., ale především to dlouhé restování) je zkrátka na levačku:no:

casino:Už jsem psala níže, že recept zde uvedený je prostě Kung Pao od Alberta. Nikde není psáno, že je to originální recept. Těžko u nás vařit přesně podle originálu, když originál ingredience nejsou prostě u nás k sehnání. Omáčky a dochucovadla, které používají Číňani jsou přeci jen trochu jiné než u nás v Kauflandu;-)

1974andrea: & spol. :-D
Nemám žádné ambice učiti vás novým kouskům...:-D

S "osvětou" cílím spíše na, blbými návyky ještě neposkvrněná, kuřátka s kuchařskou čepicí, která náhodou narazí na tento "skvost" z kuchyně Albertovy:-((
Bylo by škoda kdyby setrvala v domnění, že právě POSTUP v tomto rcp uvedený je ten čínský. A když ještě třeba použijí přítele googla a zadají "kung pao", tak při troše štěstí narazí na lepší postup:-))

Nadi, přidávám foto a taky plusík. Skvělé;-). Já měla krůtí prsa, takže to bylo z krůtího. Vtomto případě rýži ne, protože u nás platí, kde není šťáva, rýže by dusila;-). V postupu neuvádíš, kdy přidat arašídy. Já je dala s masem na olej;-)

je to mňamka :-p:-p :-K dnes odzkoušeno, tak jsem si dovolila přidat foto ;-):-):-)

Jak praví klasik - žít a nechat žít. Kritizovat umí každý...

:-KMně se to moc líbí, navzdory kritice;-)

Já tady dlouho nebyla a koukám, jak jsem hloupá... no nic, půjdu do učení nebo do kasína... že, švagře? nicméně děkuji za vyčerpávající osvětu;-)
a díky p. Porado a Andrej;-):-)

Porada::yes: Souhlas. Hlavně nevím, proč nám tady musí pan Casino dělat u každého receptu " svoji" osvětu a přidávat odkazy na Labužníka. Nevím, jak by se " Labužníkům " takovýhle přístup od někoho z Topek líbil;-) A ještě jedna věc, Rebeka ten recept nevymyslela, obraťte se kdyžtak se svými stížnostmi a radami, prosím, na redaktory časopisu Albert. Děkuji.:-K

casino - jediné v čem máte pravdu,je ta minutka.Ovšem za tři minuty to stejně nezvládnete. Jinak jste mimo mísu. Chce to lepší znalosti čínské kuchyně.Není ovšem nad osobní zkušenost.Tož tak švagře.;-)

rebeka:
Kung Pao vařím často a rád. Vařím podle kuchařky M. Klímy (první vedoucí vůbec první čínské rest. v Praze)
Tentokrát je mi název rcp šumák…
Nevím, čím jste rcp vyšperkovala, ale Albert se patrně potřeboval zbavit zásob ol. oleje, octa, cukru, cibule a česneku – to jsou suroviny co do běžného K.P. nepatří. Ten cukr se u nás přidával v době, kdy tu nebylo nasládlé „žluté víno“ a dávalo se běžné stolní + špetka cukru. Šlo by polemizovat s každou větou (maso se nenakládá do marinády, ale pouze do máčeného škrobu + vejce která Albert zrovna asi neměl skladem:-D. Klidně si tam dejte co vám libo, ani o to mi tentokrát nejde. Nemohu ale neozvat se na ten zpotvořený způsob tepelné úpravy! K.P. je minutka par excellence! No, spíše tříminutka:-D
Maso se hodí na rozpálený tuk (sládlo! nebo olej) kousky se oddělí od sebe a dělá se to opravdu, jen co maso zbělá (jak je správně uvedeno v rcp, ale dál už je to pitomost!), pak se přihodí buráky a zalije zálivkou (víno, sojovka, sůl, wei-su) jednou, dvakrát prohodí a je to hotové! Žádných 15´ a ještě dál vařit! Prdlačky, švagrová:-)):-)):-))

Už jsem vařila několikrát podle tohoto receptu, ale nikdy jsem nestačila vyfotit, proto všechno bylo hned :-p :-D. Dovolila jsem si přidat foto.
Super :yes:recept, nakonec jako všechny od rebeky :-K

senky: jsem moc ráda, že recept nezklamal a děkuji za svůdné foto;-);-):-):yes:

Moc dobré:yes::yes: boďka a foťka:-K:-K:-)

Proč mi to uniklo:-?:-? ukládám a brzy vyzkouším:yes::yes:

Výborný recept :yes: Chtěla jsem přidat foto, ale nebylo co fotit :-D:-K

To vypadá skvěle!! :-8

To bych si s chutí dala;-);-):yes::-*

marianneL 20. 2. 2013 19:10
to mi sedí,to si dáme někdy;-):-p:yes:

Krásné a určitě i moc chutné papání:yes:

no toto s vínem:-D určitě vyzkouším :yes::-D- jenom nedám ten česnek, protože já chci také papat:-p

Určitě by mi chutnalo:-p:-):yes::yes:+

mysulka: Leni, děkuju:-)
děkuju všem za shlednutí receptu a komentíky;-):-K

:-p:yes: mňam, to je krása:-K

:-O:-O:-O:yes:

to bude dobrotisko ukrutánské:-!:-!:-p:-p hned bych si dala Nadi. Máš to moc hezké :yes::yes::-K;-)

Klara: děkuju, budu ráda, když odzkoušíš, my jsme si teda pochutnali;-)
šušli, i tobě děkuji:-)

Dala som do oblúbených. Dobre to vypadá:-p:-p

I já bych si pochutnala:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí kungpao, kureci kung pao, kung pao, kung pao z kuřecího masa, kuřecí kungpao recept, kuřecí kung pao s arašídy, kuřecí kung pao recept, kuřecí kung pao originální recept, kung pao recept, kuřecí kung pao recepty, kuře kung pao, recept na kuřecí kungpao, kung pao kuřecí maso, krutí kung pao, recept na kuřecí kung pao, recepty kuřecí maso kung pao, kung pao originální recept, recept kung pao, kungpao, kungpao z kuřecího masa

Suroviny:
víno bílé, omáčka sojová, olej olivový, solamyl, prsa kuřecí, ocet, cukr třtinový, cibulka jarní, česnek, nesolené arašídy, sůl

Přidat fotografie receptu