Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka alá Verča

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

VerkaZabka VerkaZabka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme filety (předem rozmrazené a naložené v octové vodě, aby nebyly příliš cítit), svazky natí, česnek, zelí, nové koření, černý pepř, sůl a zalejeme vodou. Dáme vařit na cca 30 minut. Krok 2: V jiném hrnci na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu do zlatova a přidáme mouku = jíška. Jakmile je ryby povařená, vlejeme přes sítko vývar do jíšky, promícháme a pozvolna povaříme cca 10-15 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené maso z filetů. Krok 3: Hotovou polévku dochutíme vegetou a můžeme přidat nakrájenou zelenou petrželku, nebo libeček (v mém případě).

Zveřejněno 20. 2. 2013

Poznámka autorky VerkaZabka

Polévku podáváme s opečeným rohlíkem na másle.

PŘEJI DOBROU CHUŤ !!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka alá Verča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJqY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka alá Verča

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Severinka: Ano, maso dávám do vývaru, zapoměla jsem to poznačit, jen dnes jsem to tak neudělala, páč si to přála moje dcera, která měla dnes narozeniny a tu polévku chtěla. ;-)

daniel1610: Ano, i tak se to dělá. Ale ryby není v octu, je ve vodě s octem. Mám to od mé babičky, která tak dávala králíka do vody s octem, páč děda neměl rád tu králíčí chuť!!! :-D:-D:-D

hanahcotton: Vegetka je tam jen pokud by to bylo slabý vývar.
Maso jsem zapoměla poznačit, že se může dát do polévky nakonec před podáváním ;-).
A rybu většinou dám do vody s octem, aby drobátko vysmrádla....toho octu tam není tolik, aby byla polévky kyselá (dělám to téměř s každou rybou, která je více aromatická). Octu je tam minimum, někdo dává do mléka. Účel to plní stejný. ;-)

a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslela bych ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a co jsi udělala s tou povařenou rybičkou, myslůela bych ji ji nakrájet a dát do vývaru , co :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Já nakládám rybí maso do mléka,je to určitě lepší než ten ocet.;-)

Verčo je tam zelenina a pak ještě vegeta :-O...nepřebije to chuť ryby??? Já už bych tam vegetu nedávala, ale každý ať si to udělá podle své chuti;-)

A s tím naložením ryby do octové vody...:-S nebude pak polévka i tak trochu octová......Máš to ale podivné chutě :-*

A co uděláš s povařeným masem:-?:-O:-?

aaadobromila: To zelí je tam jen na vyvaření, aby dostala polévka drobátko zeleninovu příchuť. Nic za tím nehledejte ;-).

Rybí polévku mám ráda, ale zelí a mořská ryba mi nějak nejdou nějak dohromady. Třeba jsem jen příliš zvyklá na klasiku... :-8

Tématické fráze:
portugalska rybi polevka, rybí polévka ocet, rabí polevka, rybí polévka z tresky, rybí polévka s octem, rybí polévka, aljasska polevka, rybí polévka z aljašské tresky, falešná rybí polévka s vegetou, dává se ocet do rybí polívky ?, rybí polévka z ryby dnes, maso nalozene v octove vode, čirá rybí polévka, ryby v octové vodě, rybi polevka cesnek, polévka z naložených ryb, rybí polévka, ocet, česnek, dietní rybí polévka z tresky, rybi polevka podle babicky, rybí polévka z filet

Suroviny:
petržel, celer, libeček, cibule, česnek, zelí hlávkové, mrkev, petržel, celer, máslo, mouka hladká, koření nové koření, pepř černý, sůl, vegeta, voda

Přidat fotografie receptu