Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek alla parmiggiana

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Darja

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 888 kJ /
1 168 kcal
Bílkoviny77,74 g
Tuky39,56 g
Vláknina4,96 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy92,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka (cca cm široká, ale toto záleží na Vás), osolíme a necháme vyplakat a usušit v ubrousku. Poté obalíme v hladké mouce a na velmi rozpáleném extra panenském oleji osmažíme dozlatova. Krok 2: Znovu necháme osušit na papírovém ubrousku. Připravíme si rajčatovou polpu - sekaná rajčata ochutíme tak, že do oleje na pánev dáme 2 stroužky česneku, necháme dozlatova smažit a vyndáme. Krok 3: Přidáme rajčata a na vysokém plamenu necháme zatáhnout. Než plamen ztlumíme, dáme do rajčat trochu suchého bílého vína. Až se víno odpaří, plamen stáhneme a chvilku provaříme. Krok 4: Přidáme čerstvou bazalku a trochu parmezánu, který vmícháme. Můžeme přidat trochu oleje. Poté si nakrájíme mozzarellu na kolečka a připravíme si lilek, pomažeme ho rajčatovou šťávou, dáme mozzarellu a posypeme trochou parmazánu. Já dávám 5 koleček lilku na porci. Krok 5: Končíme mozzarellou, kterou navrch před zapečením posypeme strouhaným parmazánem a zakápneme olejem.

Zveřejněno 20. 2. 2013

Poznámka autorky Darja

Peču to tak, aby se mozzarella roztekla a chutě se spojily. Nebojte se dát více rajčatové omáčky, protože při servírování nesmí být parmiggiana suchá. Recept je na klasický zapékaný lilek, ne na odlehčenou verzi :))) všem přeji dobrou chuť :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek alla parmiggiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek alla parmiggiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oJqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lilek recepty, jak udělat rajčatovou polpu, parmiggiana, risotto s lilkem, baklazan recept, co udělat z lilku, recept na parmiggiana, parmiggiana recept, lilek recept, lilkova parmiggiana s mozzarellou, jak pripravime lilek, jak usušit lilek, příprava polpy, potravina polpy, lilek odlehčená verze recept, co uvařit z polpy

Suroviny:
lilek, mouka hladká, olej olivový extra virgin, rajče sekané, česnek, víno bílé suché, bazalka čerstvá, sýr mozzarella, sýr parmazán strouhaný, sůl

Přidat fotografie receptu