Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 717 kJ /
1 366 kcal
Bílkoviny55,90 g
Tuky52,18 g
Vláknina10,66 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy154,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si těstíčko = mouku rožleháme se žloutky, přidáme pivo, osolíme a nakonec přidáme sníh z bílků. Krok 2: Nasoleného candáta namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji z obou stran. Krok 3: Mezitím si dáme péct brambory = celé brambory vaříme 5 minut v osolené vodě. Poté vychladlé brambory nakrájíme na osminky a dáme na zapékací mísu péct do trouby, až budou mít zlatou barvu. Krok 4: Špenátový přeliv = Cibulku orestujeme zlehka na oleji, jen aby zrůžověla, přilejeme asi 300 ml mléka a přidáme špenát. Vaříme asi 10 minut. Špenát rozmixujeme, přilejeme vývar a smetanu, přidáme česnek a chvíli povaříme. Ochutíme solí a trochou nastrouhaného muškátového oříšku.

Zveřejněno 22. 2. 2013

Poznámka autorky hanahcotton

Špenátového přelivu stačí z poloviční dávky...já jsem ho měla ještě na další den s bramborovým knedlíkem :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVEg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v pivním těstíčku s pečenými bramborami se špenátovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

tak candáta miluju asi ze všech sladkovodních ryb úplně nejvíc:yes::yes: v této úpravě bude jistě vynikající též;-):-p:-):yes:

Koukám, dnes špenát i u nás;-). No, s candátem jsem ještě nezkoušela;-):yes:

Už aby byla zase sezona na dravce ;-)
:yes:

Špenát klidně zbýti může :-p;-), jinak candáta taky můžeme :yes:

Tématické fráze:
candát v těstíčku, spenatovy preliv, smažený candát, mražený candát, vaříme candáta, štika v pivnim těstíčku, ryba v pivnim testicku, ryby v pivním těstíčku, candát na ananasu, ryba v testičku, smažený candát v pivním, příprava candáta mražen, nugety z candáta, ryba a pivní těstíčko, mražený candát příprava, přeliv na ryby, ryba v pivním těstíčku podle babici, přeliv na rybu, kureci vpivnim testicku, nasolený candát

Suroviny:
candát, olej, brambory, vejce, mouka hladká, pivo světlé, sůl, špenát mražený, cibule, olej olivový, česnek, mléko, ořech muškátový, vývar hovězí, smetana

Přidat fotografie receptu