Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,48 g |
Tuky | 34,92 g |
Vláknina | 81,63 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 227,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vyhřáté trouby dáme jehněčí kýtu v hlubším pekáči a zároveň i všechnu očištěnou a pokrájenou zeleninu. Cibuli a česnek přidáme v celku. Vše osolíme, opeříme, přidáme tymián, zalijeme vínem a horkou vodou tak, aby maso bylo potopené.
Krok 2: Přiklopené dusíme zhruba dvě hodiny. Půl hodiny před koncem dušení přidáme pokrájené brambory a těstoviny.
Krok 3: Mezitím připravíme kaparovou omáčku. Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a minutu až dvě ji opražíme. Pak přilijeme šťávu z jehněčího, uvedeme do varu a asi deset minut povaříme. Vmícháme smetanu, posekané kapary a zelené koření, osolíme, opeříme. Omáčka má mít řidší konzistenci.
Krok 4: Naporcované maso podáváme se zeleninou, bramborami a těstovinami v hlubokých talířích zalité šťávou. Kaparovou omáčku podáváme zvlášť.
Zveřejněno 24. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Moje poznámka
Jehněčí kýta s kaparovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4KMx
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
phytophtora infestans,
phytophtora infestans,
jehněčí kýta,
jehněčí s omáčkou,
recepty jehněčí kýta,
jehněčí na capari,
jehněčí kýta v celku,
jehněčí recepty,
jehněčí kýta top recepty,
jeneci maso,
srnčí s kaparovou omáčkou,
jehněčí irska kyta recepty,
jehněčí kýta,kapary,
jeněčí recept česnek,
recepty skopové s omáčkou,
kaparovou omáčkou,
jehněčí kýta s omáčkou,
jeněčí kýta recepty,
jehněčí v troubě,
skopové s kaparovou omáčkou
Suroviny:
kýta jehněčí,
pórek,
mrkev,
celer,
cibule,
česnek,
víno bílé suché,
tymián,
sůl,
pepř,
brambory,
těstoviny,
máslo,
mouka,
vývar,
smetana,
kapary,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř
Komentáře (9)