Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,77 g |
Tuky | 37,59 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
Krok 2: Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.
Krok 3: Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.
Krok 4: Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
Krok 5: Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
Krok 6: Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
Krok 7: Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Krok 8: Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Moje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 5 minutami
Plněné ořechy
Handour před 16 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 41 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 49 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 54 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
žampion,
hnědé žampiony recepty,
hnědé žampiony,
žampiony nejlepší recept,
žampion hnědý,
hnědé žampiony recept,
velinktn,
co jsou hnědé žampiony,
panenka wellington se špenátem,
žampiony hnědé,
hnědý žampion,
panenka velinktn,
velké žampiony,
vepřová panenka velington,
žampion hnědý recept,
veprova panenka velinktn,
nejlepší recepty z žampionů,
žampiony welington,
žampiony recepty,
zampiony recept
Suroviny:
žampióny,
špenát baby,
sýr niva,
cibule šalotka,
česnek,
tymián čerstvý,
těsto listové,
vejce,
sůl,
olej
Komentáře (35)