Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lídin vrstvený koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amanka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie39 936 kJ /
9 545 kcal
Bílkoviny213,29 g
Tuky474,35 g
Vláknina78,10 g
Cholesterol 1,90 g
Sodík 3,72 g
Sůl9,15 g
Sacharidy1 045,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvarohová náplň :
Všechny suroviny smícháme v hladkou náplň, můžeme přidat i rozinky, kdo má rád. Krok 2: Maková náplň :
V kastrulku promícháme mák s cukrem, zalijeme ho mlékem, dáme na mírný plamen a za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme rum. Pokud je mák řídký, přidáme strouhanku, v opačném případě přidáme mléko a necháme přejít varem. Necháme vychladnout. Já vařím mák v mikrovlnce, 3-4 minuty, nepřipaluje se. Krok 3: Jablková náplň :
V kastrolu rozpustíme máslo, dáme na nej jablka s cukrem a pomalu je za občasného promíchání rozvaříme. Před použitím je necháme vychladnout. Krok 4: Vypracujeme obvyklým způsobem těsto, necháme asi hodinu kynout. Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, které vyválíme na velikost plechu. Krok 6: Hlubší plech o velikosti 35x29 cm dobře vymažeme tukem a položíme do něj první plát těsta, který potřeme tvarohovou nádivkou. Krok 7: Přikryjeme druhým plátem, potřeme makovou nádivkou, přikryjeme třetím plátem a potřeme jablkovou nádivkou.Nkonec přikryjeme čtvrtým plátem těsta, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekannými ořechy nebo mandlemi. Krok 8: Takto připravený koláč dáme péci do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme asi hodinu dozlatova.

Zveřejněno 28. 2. 2013

Poznámka autorky amanka

Můžete si zvolit své oblíbené nádivky. Tento koláč vydrží dlouho vláčný, tedy jestli vůbec vydrží, ale je lepší druhý den a kdo ho jedl jen chválil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lídin vrstvený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJE0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lídin vrstvený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vJE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Velmi dobrý. Jedná se o tradiční slovinský recept, ti ještě na závěr přelévají zakysanou smetanou. Jmenuje se prekmurska grebenica. Kdo budete ve Slovinsku, ochutnejte. Zkoušela i doma podle jejich receptu, není to úplně ono.

je to fantazie:yes::-D

Vypadá naprosto úžasně, škoda, že ho teď hned nemůžu udělat, sliny se mi sbíhají;-):yes:

To se mi moc líbí:yes:+

To vypadá moc dobře:-p:yes::-K

:-p;-):yes:

To musí být dobrota:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vrstvený salát bez míchání, vrstvený koláč, jablkovo orechovy kolac kluci v akci, kluci v akci jablkový koláč, kluci v akci strouhany kolac, jabečný koláč, kluci v akci jablko orechovy kolac, kluci v akci jablkovo ořechový koláč, koláč bez michani, vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem, dýňový koláč s ořechy lidl, jablkovo ořechový koláč kluci, jablkový koláč kluci v akci, kibadice slovinsko moucnik, vrstveny kynuty kolac, jablko-ořechový koláč kluci v akci, kluci v akci citronový koláč, recept na vrstvený koláč se se zakysanou smetanou, kynutý vrstvený koláč, slovinský koláč

Suroviny:
mouka hrubá, cukr, sůl, cukr vanilkový, kůra citronová, droždí, mléko, máslo, žloutek, vejce, ořechy, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, mák mletý, cukr, mléko, rum, strouhanka, jablko, cukr, skořice, máslo, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu