Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z medu, s krémem a oříšky

Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník korunuje vrstva sekaných oříšků.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Rechty Rechty

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby rozležení

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby rozležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 878 kJ /
8 097 kcal
Bílkoviny120,90 g
Tuky474,58 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 7,16 g
Sůl1,23 g
Sacharidy825,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko a promícháme. Krok 2: Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Přisypeme ke směsi v hrnci a smícháme. Krok 3: Již nevaříme a do teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly (upečeme 3 pláty) a každý pečeme na pečicím papíru 8 minut v troubě na 200 °C. Krok 5: Náplň svaříme z mléka, cukru a krupice na hustou kaši a necháme vychladnout. Krok 6: Vyšleháme máslo se Salkem a postupně přidáváme mléčnou náplň. Krok 7: Vychladlé pláty dáme na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Ořezané okraje plátů a ořechy rozmixujeme najemno. Krok 8: První plát pokapeme rumem a potřeme třetinou krému. Krok 9: Přiložíme druhý plát, který potřeme částí krému a na něj přiložíme třetí plát. Krok 10: Na povrch natřeme zbytky krému a posypeme směsí z rozmixovaných ořezů s přidáním ořechů. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne

TIP: Návod na domácí salko jen ze 3 ingrediencí

Zveřejněno 2. 3. 2013

Poznámka autorky Rechty

Já použila rumové aroma smíchané s vodou místo rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z medu, s krémem a oříšky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVZ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z medu, s krémem a oříšky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XVZ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Výborná a jednoduchá

Ted recept zkousim, ale ty platy jsou po tech osmi minutach jakoby syrove, ztuhnou po vychladnuti? Diky delam poprve, tak se radeji ptam :-)

dnes jsem ji dělala, a už tedˇ je výborná , salko jsem si udělala domácí - karamelové a je to dobrota , takže se toho nebojte :yes::-)

Piekla som na sviatky, pridávam foto. Marlenka je skvelá, u nás jeden z najobľúbenejších múčnikov.

Dnes jsem jedla poprvé a výborný Boženka

dělala jsem a je vynikající, jen se za ní zaprášilo , salko jsem si uvařila, a pláty jsem pokapala všechny, abych je měla hned měkké , pak mi sice vyskočily ještě v lednici:-D ale výsledek byl prostě super:yes:

to musím taky vyzkoušet,bude to určitě pochoutka:-K:-D<3

Chcem sa nieco opytat,cesto na korpus ked robite je take lepkave??? Ako ho davate na plech???:-?

Rechty: " takový plastový placatý obdelník "
No, tomu se říká cukrářská karta:-)

Zobrazit starší odpověď

Marie Kelly 4. 2. 2017 10:15
Chteli jsem se zeptat,pro vas zrejme legracni,ale presto.V Cechach neziji uz dlouho leta a proto si nejsem jista,coz se toho Salka tyka.Je to to silne,slazene mleko ?Dekuji za odpoved.

Marie Kelly: ano

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tenhle recept dělám už dobrých 10 let a pořád chutná :-D. Salko jde dát i to zkaramelizované ale nám se zdá že to "obyč" je v tomhle receptu lepší ;-). Rozhodně doporučuji vyzkoušet :yes:

Jo a delala jsem ho do dortove formy,na plech se mi zdalo testa malo......na pecici papir jsem si obkreslila formu a pak namatlala testo i pres okraje,po u peceni jsem podle formy odkrajela kraje

Pouzila jsem karamelove salko,tak uvidime......vyhoda tohodle receptu je,ze je to celkem rychle zvladnutelne,jednoduche,s testem se hezky pracovalo(mela jsem ho ridci,a na pecici papir jsem ho nakydala a pak sterkou rozmatlala,a na konec valeckem doupravila) zadny peceni sedmi placek a u trouby travit cele dopoledne,za dve hodky hotovo i s pripravou a uz se chladi,diky za recept :yes: <3

Výborný recept ;-) :-K :yes:
A mám dotaz ....tentokrát nemám vlašske ořechy ....je možné použít lískové? :-?
Zkoušel někdo? Předem moc děkuji

Jana: samozrejme, tá troška lieskových orechov výsledok až tak neovplyvnia...dokonca tam orechy ani nemusia byť.

Zobrazit starší odpověď

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jsem )úplný laik to salko dáváte uvařené?

Kamila: vařené ne, to by bylo zkaramelizovane :) Ale samozřejmě si myslím že i karamelové se dá v klidu použít

Zobrazit starší odpověď

libor.stolin: :yes::yes:

děkuji za úžasný recept. Dnes jsem ho dělal poprvé a sklidil doma veliký úspěch. A to mám jednu ruku v sádře. :-):yes:

Jana: Mne sa už podarilo kúpiť pokazené Salko - odporne páchnuce. Podotýkam, nebolo po záručnej dobe.
A Marlenku robím s obyčajným Salkom, nedávam karamelizovať - akosi nám to viac chutí, tá jemná smotanová chuť k medovému cestu...
(Salko zmiešam s maslom)

magdalenka: Tiez som minule kupovala salka a mala som ich asi 5 a vsetky boli pokazene...Aj chut mali odpornu...Ale viac sa mi osvedcilo kupovat v kauflande condee mlieko...Chuti lepsie...Odporucam...:yes:

Prosím dotaz :-O .....pokazim to,když dam již karamelizovane koupene salko ....ted jsem ho otevřela a chuť divna :-// ....z klasik už jsem dělala a bylo dělo výborný recept...
ted nevím jak s tímto, zkoušel někdo? ...nevím, jestli valit koupit to normální :-/ :-?
Předem díky

tak jsem něco pokazila dělala jsem vše dle receptu, jenže krém se mi zdá hodně krupičkový není takový jako v marlence origonálu poradí někdo kde se stala chyba?;-(

Marlenku jsem dělala a je naprosto výtečná! :) Já sama jsem použila karamelové Salko, aby byla více karamelová a bylo to výborné. Jindy zkusím s normálním. Mohu jen doporučit a díky za recept! :)

izabela: nevím proč by se salko mělo roztékat ?? jelikož je k salku přidána kaše a zašlehané máslo, tak se určitě nic neroztéká ... dělala jsem marlenku minimálně 10x a nikdy se mi nic nerozteklo.:no::-//

salko treba uvariť ina sa rozteká

Rechty:Konecne niekto kto muku používa "priměřene" :-8 Potom si stazuju ze cesto je tvrde ....

Rechty:

Děkuji za skvělý recept...Zdárně jsem marlenku dodelala:-)) a už se chladí.Přidávám bodik;-)

Díky moc za odpověď, vím, že některé recepty na medovník uvádějí těsto rozválet, jiný zase rozetřít, marlenku jsem ještě nezkoušela, chtěla bych se o ní pokusit, pěkný den, Marie:-8

Marie: Plech jsem použila cca 37 cm x 30 cm, ale marlenka nebyla uplně přes celý plech, záleží na tom, jak tlusté pláty si kdo udělá, když tenčí bude to samozřejmě větší :-)

Marie: Pokud si těsto vyrobíš tak z konzistence jde určitě poznat, že rozetřít stěrkou :-)

Těsto rozválet, nebo rozetřít stěrkou a na jak velkém plechu? Děkuji, Marie.

Hodně dobrý recept..:O dneska jsme ho vyskoušeli a je výborný!!! :yes: ;-)

Elisabeth 9. 6. 2013 10:13
Právě jsem dopekla. Je to opravdu moc dobré a hned měkké!! :D takže za mě určitě :yes::yes: 1*.

Tématické fráze:
marlenka na plech, marlenka recept, marlenka recept na plech, minibazar vaření a pečení, recept na marlenku, jednoduchý medovník na plech, recept na marlenku na plech, marlenka, recept marlenka, domaci marlenka, marlenka recept original, marlenky recept, marlenka top recepty, marlenka recepty, recept marlenka original, orechova marlenka, recepty marlenka, top recepty marlenka, mimibazar marlenka, jednoduché dětské recepty

Suroviny:
máslo, cukr krystal, mouka hladká, med, soda jedlá, mléko, vejce, mléko, cukr krystal, krupice dětská, máslo, salko, ořechy, rum

Přidat fotografie receptu