Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hřbety s fenyklem a olivami

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 581 kJ /
1 812 kcal
Bílkoviny110,34 g
Tuky96,05 g
Vláknina47,40 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 1,71 g
Sůl3,56 g
Sacharidy83,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova. Krok 2: Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Krok 3: Podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme. Krok 4: Bulvy fenyklu očistíme a pokrájíme na větší kousky. Přibližně deset minut před koncem přidáme připravený fenykl, půlky cherry rajčat a olivy. Společně vše podusíme. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla. Krok 5: Na talíři maso ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu jsme měli kuskus, velmi dobře by se hodila bramborová kaše nebo polenta.

Zveřejněno 2. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbety s fenyklem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Yjg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hřbety s fenyklem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Yjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Maruško máš to překrásné :yes::yes::-K

maris: Zítra na to mrknu pořádně a dám vědět;-)

Všem moc děkuju za krásné komentáře a za body:-):-K, budu mít radost, když někdo vyzkouší. Díky !:-K:-K

:yes: Maris to je nádhera :yes::-K

Já myslela, že je to od aishy.. a to čaruje tentokrát Maruška... a kráásně:-*:-K:-):yes::yes:

Nádhera, recept i fotka :yes::yes:

Jana Remkova: Jani, ale to není za kus, to by bylo opravdu hodně drahé, ale za kilo, takže jeden kus vyjde kolem deseti korun a to si myslím, že jde, když chce někdo zkusit, ochutnat, protože fenykl tu moc rozšířený není a určitě za ochutnání stojí.:-p

maris: u nás v Albertu je za stejnou cenu, ale mi se to levné nezdá:-O. Navíc, všechno tak šíleně podražilo:-O..Když se dívám na brambory za skoro 17 kč, otvírá se mi nůž v kapse.:-(( Za chvíli budou nové brambory, za kolik budou?:-O. Salátová okurka za 16 kč, všechno šlo příšerně nahoru:-((. No, ale fenykl vyzkouším.;-)

Anna Kocikova:poznáme fenikel obyčajný - semená (niečo ako rasca-kmín) sa používajú ako korenina (proti nadúvaniu - ako píšeš, varí sa pre mrňata, kašľu, na podporu mlieka u dojčiacich žien)
a fenikel sladký, obľúbená zelenina napr. v Taliansku, kde sa konzumuje cibuľovitá časť.
My na Slovensku máme fenIkel, nie fenYkel.
A k receptu - je krásny, nemám čo dodať...

Moc pěkný recept:-p+:yes:a lákavé již z fotky:-D

Bez komentáře, chybějí mi slova.:-p:-p:yes::yes::-O

Maruško to je nádhera:-K:-KS fenyklem také nemám v kuchyni žádné zkušenosti(až na čaj na prdíky pro mrňata:-D)a toto vypadá velice dobře:-p:yes::yes:

maris:Maruš, krásná fotka-jako vždycky a jídlo "al exclusive", jen já prosím bez oliv, my je nemusíme;-)Dávám ti 13.bod:yes:

Luxusní :yes::-K:-K:-K

Krása nebeská;-);-);-)

To je krása, opravdu nádherný recept, jakmile seženu králíka, jdu do toho, už dlouho se chystám na fenykl, ale nejsm zvyklá z něj vařit, tak ho jistojistě na tomhle receptu vyzkouším, Fenykl jsem dnes videla v Lidlu, nebyl drahý a vypadal fakt dobře.:yes::yes::yes:

:-Kmoc hezká fotka a králíček ....to je dlikatesa:-p.Jen s fenyklem nemám vůbec zkušenosti ...prostě jsem feniklem nepolíbená:-D...a ani si nedokážu představit chuť -asi to budu muset napravit.:-)

savlinka: šavli - děkuju;-):-K

NÁHDERNÉ FOTO ..a určitě i výborné:yes::yes:

x.XXX.x: děkuju:-K

Jani díky:-K - fenykl začali prodávat v Lidlu, jsou krásné i za krásnou cenu - 40,- Kč, tak to nevyjde draho. Zkus se tam podívat:-). Příloha je kuskus, ale jak píšu, hodila by se např. bramborová kaše, možná ještě víc než ten kuskus:-)

jahoda: děkuju:-K Tvé pochvaly si moc vážím a budu se těšit, jestli vyzkoušíš;-):-)

Králík se mi válí v mrazáku, vyzkouším. Nádherná fotka :yes::-K

Maruško, nádherná fotka i recept. Jen ten fenykl není běžně zelenina, kterou kupuji, protože nevím, do čeho ji použít a nestojí málo. Myslím, že pokud se mi podaří sehnat králíka, tenhle recept bude na řadě;-) Ta příloha je tahoňa, nebo kuskus? Krásně naservírovámo.;-)

Při pohledu na foto si připadám jako v nóbl restauraci:-*
Nádhera. S tím vínkem ten králíček musí být delikatesa. Mám výhodu, že mamča chová králíky, tak určitě vyzkouším.
Krása:yes::-K

Tématické fráze:
králičí hřbet bez kosti, kuchyně lidlu recepty, tahoňa, králičí hřbet bez kosti recept, kuchyně lidlu recepty, králičí hřbety recepty, králičí hřbet, kuchyně v lidlu cz, kuskus s králíkem, recepty králičí hřbety, králíčí hřbet - výborný recept, králíčí hřbet recept, králičí hřbet na bílém víně cena, fenykl recepty, albert králík na fenyklu, králičí hřbet bez kosti recepty, do ceho se pouziva fenykl, kralici hrbety ceny, kralíčí racepty levně, kuchyně lidlu recepty králík

Suroviny:
hřbet králičí, fenykl, olivy černé bez pecky, rajče cherry, víno bílé, vývar drůbeží, máslo, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu