Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kapsa v zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 190 kJ /
5 064 kcal
Bílkoviny309,49 g
Tuky346,02 g
Vláknina131,40 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 7,85 g
Sůl19,07 g
Sacharidy113,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme, podlijeme lžící vody,5minut podusiíme a necháme vychladnout. Krok 2: Řapíky a mrkev nakrájíme na menší kostičky a promícháme s vychladlou směsí. K namočenému rohlíku přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme zeleninovou směs a znova pořádně promícháme. Krok 3: Do opláchnutého a osušeného masa nařízneme kapsu, naplníme nádivkou a pořádně zašijeme. Krok 4: Maso lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího kastrolu na nadrobno nakrájenou a na oleji orestovanou slaninu. Necháme ze všech stran zatáhnout a přidáme na větší kousky nakrájené oba celery a z vody vymačkané hříbky. Podlijeme 300 ml horké vody a pod polkičkou dusíme na mírném plameni 30minut. Poté dolijeme 200 ml horké vody a dodusíme doměkka. Krok 5: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem částečně rozmixujeme a podle potřeby doředíme horkou vodou. Krok 6: Přidáme na zjemnění plátek másla a necháme převařit. Krok 7: Z masa odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Zveřejněno 3. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

V pondělí jsem vařila“Žampionovo-řapíkatý krém“s výsledkem jsme byli moc spokojeni,tak jsem si zkusila podobně zaexperimentovat i s hlavním chodem a o výsledek se tady s Vámi dělím.Pochutnali jsme si.

Já jsem připravovala v papiňáku 40minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kapsa v zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJzl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kapsa v zeleninové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Díky:-K:-K

Není, co dodat :-*:-p:yes:

Krásné :yes::-K

maris::-8:-8Maruško,mě právě při pročítání komentářů úplně polilo horko:-SPůl kilečka-to už je dávka pro samostatné jídlo pro dva;-):-D:-DJeště jednou díky,zachránila jsi mě před trapasem:-*:-K

Anna Kocikova: Aničko, mně se to zdálo hodně;-):-))

Milými komentíky i hodnocením jste mi udělali velkou radost,děkuji:-K:-KByla to opravdu dobrota:-p;-)
Maruško-500g anglické:-O:-ODíky,že jsi zareagovala:yes:Já se sekla a špatně jsem to napsala:-8Maso jsem orestovala na zbytku tj na 20g,jen na ovonění:-*Jdu to honem opravit:-):-K

nádhera Ani :yes::yes::-K

nádherný experiment:yes::-D

:yes:tak to je opět krása na talíři:-*:-K:-K:-K

Aničo. JE TO BAŠTA. +bodík 9

Aničko, moc povedený receptík:yes:

Kdo umi, ten umi..:yes::yes:

... velmi "žravá" nádhera;-);-);-)

Aničko, určitě jste si pochutnali, to je vidět:-p:-):yes:
Taky nejsi žádná troškařka - celkem 500 g anglické;-):-)):-))

Jako vždy obdivuji tvoji nápaditost:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí maso kapsa, zeleninové recepty, jak se dela hovezi kapsa, hovezi omacka se zeleninou, omáčka se lžící mrkve a celeru a anglické, kapsa z hoveziho masa recept, hovězí maso v zeleninové omáčce, kapsa z hovězího, hovězí plátky v zeleninové omáčce, hovězí k omáčce

Suroviny:
roštěnec nízký, slanina anglická, cibule, žampióny, voda, mrkev, celer řapíkatý, rohlík, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, slanina anglická, olej, celer, celer řapíkatý, hříbky sušené, máslo

Přidat fotografie receptu