Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie936 kJ /
224 kcal
Bílkoviny4,39 g
Tuky11,45 g
Vláknina10,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nadrobno nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. ¨ Krok 2: Obojí orestujeme na oleji do zeskovatění. Krok 3: Přidáme drcená rajčata, protlak, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut. Krok 4: Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Krok 5: Vmícháme olivy nakrájené na třetiny, krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Servírujeme s těstovinami nebo rýží.

Zveřejněno 7. 3. 2013

Poznámka autorky petram

Chtěla jsem jen přidat fotku k nějakému místnímu receptu, ale žádný podobný jsem nenašla, takže vkládám jako samostatný recept.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1Vp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N1Vp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Francesca Prodi 8. 3. 2013 15:06
Jitkas:

Ďakujem za upresnenie a pochopenie.

Vzdyd ano, Iljusa si muze dat klidne cerne olivy, kazdemu jak chutna. Ja jsem spise reagovala na zpusob zahustovani omacky(moukou podle petram) a na dobu vareni(dlouhou, podle Vas). Cim rychleji rajcatovou omacku uvarime, tim lepe, tot moje zkusenost a italsky zvyk. Tim, ze nekdo da cerne olivy do rajcatove omacky z ni neudela "putanesca", porad mu tam chybi kapary, papricka, oregano a bez cibule, prosim. Takze vse OK.

:yes::yes:

Francesca Prodi 8. 3. 2013 13:59
Jitkas:

Moja odpoveď bola na komentár "Iljusa" a teda o olivách.
Netýkala sa ingrediencií omáčky "À la putanesca".

Franceska Prodi: Mate pravdu, moukou se rajcatova omacka v Italii nezahustuje, ale taky se nevari dlouho, jak rikate. To plati jen u omacky tzv. "bolonske", ci jinych z mleteho masa. Tam naopak cim dele, tim lepe. Tady by stacilo ji na pocatku nepodlevat vodou a byla by "prirodne" husta. Co se tyce oliv, kdyz Petram radeji zelene, proc ne. Aby to byla "putanaska", je treba pridat kapary, petrzel a papricku(pekne ostrou).

Francesca Prodi 8. 3. 2013 12:10
Iljusa:

Do tejto omáčky zelené.
Do omáčky "À la putanesca" - čierne.

Francesca Prodi 8. 3. 2013 12:07
Nechcem kritizovať, ale táto omáčka je viac-menej bežná v Taliansku. Tam sa ovšem nikdy nedáva do rajčinovej omáčky múka. Omáčka sa varí niekoľko hodín (všeobecne známe recepty od talianskej Mamma). Tým dlhým varením sa chute zmiešajú a šťava sa zriedi na omáčku vhodnú na akúkoľvek cestovinu.
Nemôžete variť všetky omáčky "na jedno brdo", ako je zvykom v Strednej Európe. Raz do omáčky na cestoviny múka nepatrí (o to viac, ak je rajčinová!), tak ju tam jednoducho nedávajte. Z múky sú cestoviny, to úplne stačí.
Nechcem znehodnocovať Váš recept, komentár je na upresnenie niečoho, čo v Strednej Európe zatiaľ nie je "normálne" - omáčky nezahusťovať múkou.

Přesně podle mojí chuti - olivky černé ;-) :yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
omáčka k rýži, olivova omacka, omáčka z drcených rajčat, rajčatová omáčka k rýži, rajčatová omáčka s rýží, omáčka z mletého masa k rýži, recepty omáčky s rýží, omáčka k rýži recept, omačky k ryži, omáčky k rizi, ostrá omáčka k rýži, rajcatova omacka na ryzi, omáčka putanesca, omacka na testoviny z protlaku recept, recept omacka k ryzi, rajčatová omáčka na těstoviny z protlaku, rajcatovo omacka, omáčka na rýži, recepty omáčky k rýži, recept s těstovinovou rýží

Suroviny:
cibule, česnek, olej, rajče drcené, protlak rajčatový, olivy, mouka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu