Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalmatské hovězí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 902 kJ /
1 889 kcal
Bílkoviny120,02 g
Tuky103,07 g
Vláknina12,99 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,75 g
Sacharidy38,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran. Krok 3: Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalmatské hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Musím jen dopoučit. Opravu výborná chuť!!! Dlouho jsem nemel tak chutnou podobu hovězího.

Tenhle recept mě zaujal,hned když byl vložen.Od té doby byl v oblíbených a teprve o víkendu jsem ho vyzkoušela.Moc nám chutnalo.Je lepší uvařit den dopředu,aby se to pěkně uleželo a chutě se propojily.:-p

krásná barvička:yes::yes: rebuša přidá bodíčka:-p;-):-)

Vlmi pěkný recept Ivo:-p:yes:

určitě dobrota:yes::-D úžasná barva:yes:

:-p:-p:-*:-*:yes::yes:

Řapík je skvělý v jakékoli úpravě, dá se chroupat i syrový. tenhle recept vyzkouším v pomaláči,úplně cítím tu kombinaci všech surovin, fakt moc krásný recept.

Líbí se mi tyhle kombinace, kde jsou švestky a řapík;-):yes:

moc pěkné:-):yes::yes::yes:

V tomhle případě bych se přimlouvala za použití tlakáče nebo pomalého hrnce. Ale jinak se mi to líbí ;-):-p:yes:

Izabella929 10. 3. 2013 13:47
Hovädzinka vyzerá ohromne, iste je veľmi chutná.-):-))

Tématické fráze:
dalmátské víno, dalmátská kuchyně, hovezi recepty, dalmátský hovězí guláš, dalmátské hovězí maso, dalmátská hovězí pečeně, salmatske hovezi, dalmatská kuchyně recepty, hovězí maso když ztmavne, dalmatské čufty recept, znojemská v pomalaci, hovězí maso po dalmatsku, dalmatský guláš, recepty z hovězího, www vyborne hovezi, výborné hovězí, uvarit den dopredu hovezi licka na vine, co uvařit den dopředu, hovězí na cesneku v pomalaci, výborné hovězí z tlakáče

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, cibule, petržel, mrkev, česnek, rajče loupané, celer řapíkatý, švestky sušené, víno červené, hořčice, olej olivový, bobkový list, rozmarýn, tymián, sůl, cukr, pepř

Přidat fotografie receptu