Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený cheesecake s ovocem

Na nepečeném cheesecaku si pochutnáte stejně jako na tom tradičním, ovšem s menší mírou námahy. Obvykle se připravuje do kulaté dortové formy, ale pokud spěcháte kvůli nečekané návštěvě, můžete ho udělat i jako pohár do skleničky.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tessi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 58 min Doba tepelné úpravy: 2 min bez doby chlazení

60 min (58 min příprava + 2 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 284 kJ /
4 848 kcal
Bílkoviny74,79 g
Tuky337,23 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy342,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky ručně nebo v robotu rozdrtíme, a rukou důkladně propracujeme s rozpuštěným máslem a rumem. Krok 2: Hotovou směs namačkáme do kulaté, pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 22 cm. Krok 3: Čokoládu rozpustíme a necháme ji zchladnout, nesmí být horká. Krok 4: Šlehačku lehce vyšleháme, přidáme tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou čokoládu. Vše dohromady vyšleháme do hladkého krému. Krok 5: Krém nalijeme na sušenky a uložíme do druhého dne do lednice. Krok 6: Ovoce (může být i mražené) v rendlíku zahřejeme, podle chuti osladíme a lehce zahustíme solamylem, rozmíchaným v malém množství vody. Chladným přelivem zdobíme každý díl dortu na talíři.

TIP: Jak připravit cheesecake

Zveřejněno 11. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený cheesecake s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YX2K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený cheesecake s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YX2K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Je v lednici. Zapomněla jsem rum :-( :-D .Mám 26cm formu. Lotusky 250g-asi jsem měla dát víc , uvidíme zítra. Dělala jsem poprvé. Přidala jsem o 1čokoládu, 1tvaroh a 1smetanu víc. A trochu prášcukru, zdálo se to málo sladké. Ovoce přidám ve formě s želatinou jak tu někdo zmiňuje. :-8 PS.: tvaroh v kostce
Byl luxusní <3

Tessi: jak s pudingem prosim?

Tessi: tak proč je v receptu uvedený v kostce?

Zdenka1: takže komentujete chuť úplně jiného receptu, což je k ničemu těm, co chtějí recepnze přesně na tento.

Ve video popisu je chyba, při přidávání čokolády je popisek mascarpone, bylo mi divné že je tak žluté, ale když následovalo přidání skutečně mascarpone, objevil se popisek bílá čokoláda a už mi to bylo jasné :-) Jinak recept super, dělala jsem podobný čokoládový, ráda vyzkouším i tento :yes:

Vyzkoušela jsem tento rychlý dortík, byl vynikající. Místo sušenek jsem dala kakaové věnečky a na ovoce nalila želé. :-K

Nejlepší a nejrychlejší (a taky nejrychleji "zmizelý") cheesecake, který jsem kdy dělala. Je vynikající. Šup šup a je hotovo ... a pak doslova mana nebeská. :yes:

Dneska akorát dodělala a už tuhne v lednici ❤️ Místo maslových sušenek dala “esíčka” tak uvidím jaké to bude ???? ale ten krém ???????????? Děkuji za recept ❤️ Za mě dávám ????

Díky za super receptík. Výborný, rychlý, určitě zase udělám. Budík letí. :yes:<3

Veronika 2. 5. 2017 08:17
nesrazí se mi to, kdyz smicham vlaznou cokoladu a ostatni suroviny budou pokojove teplotyy? :)

Veronika: pokud není čokoláda moc teplá, nic se nestane.Je výborný a doporučuji:yes:

Méďa: ahoj,můžu se zeptat jaké to bylo s Lotus sušenkami?také o nich uvažuju

Lucie: Určitě to půjde i s Lotus..bude to mít výraznější chuť po sušenkách, ale s ovocem to taky bude dobré. Jen to bude určitě víc sladké než jen s máslovými sušenkami.

Velmi chutný dortík:-p. Tvaroh jsem úplně vynechala a dala jen šlehačku a mascarpone +12:yes:

akorát jsem ho dodělala a dala do lednice...tak uvidíme
místo máslových sušenek jsem použila lotus z Billy tak snad to nevadí...už se na to těším :-)

Včera jsem ho zkusila a byl výbornej :-) čokolády jsem tam dala dvě na vaření a krásně to ztuhlo, nahoru jen jahody a výborný :;-)

jitkacizi: Udrží ;-)
Někdy po ukrojení ta špička středu trošičku poklesne, ale neteče. Želatinu bych určitě nedávala, ta úplně změní konzistenci i chuť. Pokud vám nevadí sladší, přidejte víc čokolády..původní recept byl se 400g bílé čokolády, ale pro nás je dostačujících 200g.

Tématické fráze:
nepečený cheesecake, recepty na nepečený cheesecake, cheesecake nepeceny, nepečený cheesecake recept, cheesecake recept originál mascarpone, recept na cheesecake nepečený, nepečený cheesecake s mascarpone, ovocný cheesecake recept, nepečený cheescake, nepečený cheesecake z mascarpone, nepečený cheesecake z bebe sušenek, cheesecake recept nepečený, nepečený cheesecake top recepty, recept na nepečený cheesecake, ovocný cheesecake, nepečený ovocny cheesecake, nepečený cheesecake z bebe sušenek a mascarpone, nepečený cheesecake recept originál mascarpone, recept cheesecake nepečený, ovocny preliv

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, rum, tvaroh, smetana ke šlehání, mascarpone, čokoláda bílá, ovoce, cukr, solamyl

Přidat fotografie receptu