Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo - pivní krkovička

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 729 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny126,76 g
Tuky74,16 g
Vláknina15,84 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 459 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku si nakrájím na plátky, osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo. Krok 2: Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka. Krok 3: Když je maso měkké, tak ho vyjmu, do šťávy naliji smetanu, přidám trochu vody nebo vývaru. Do hrnku dám 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a trošku vody, rozkvedlám a omáčku zahustím. Krok 4: Přihodím na polovinu rozkrojená rajčátka, lžíci sterilované kapie a za občasného míchání dostatečně povařím, aby nebyla cítit chuť mouky. Příloha: houskový knedlík, halušky, těstoviny.

Zveřejněno 11. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo - pivní krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J3K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo - pivní krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2J3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

lali.ja: budu ráda, když vyzkoušíš a taky Ti přeji hodně úspěchů při vaření dobrot z Topek :-)):-K

BILKOVAI:Ahojky, teprve tu začínám, čtu recepty, ale ten tvůj určitě zkusím, zrovna dnes jsem nevěděla co s krkovičkou, byla by bývala už dnes k obědu. Takhle byla na zázvoru a to je taky super tak hodně dobrých receptů ...:-))

Andrejko, díky :-) Já použila kozla a to je opravdu vodička.:-D Dcera byla překvapená, když jsem jí řekla, že je v tom pivo :-)) Nebylo tam cítit.

Ivetko, to se ti vydařilo:-p Já používám Birell, je méně hořký než ostatní piva;-)

Hezký den všem a děkuji Vám za Vaše reakce. Budu ráda, když někdo vyzkouší;-):-))

Ivet, tuto dobrotu si určitě udělám, vypadá to božsky:-p;-):yes::yes:

S podléváním pivem mám dobré zkušenosti. Určitě je to velmi chutné:-p:yes:

U nás by jsme si určitě pošmákli:-*Vypadá to moc dobře:-p:-K:yes:

100% vyzkouším:yes: vypadá to luxusně:-* kde je pivo je to vždy skvělé:yes::-p

Mňam:-*:yes:

:-p:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Ještě že je tak pozdě, polknu a jdu na kutě :-p;-):-K +7:yes:

Krásne a určite chutné...z krásnych surovín.:yes:

Ivetko, to je krásná práce na talíři:yes:

Tématické fráze:
omáčka knedlík krkovice, krkovice s houskové knedlíky, recepty krkovička na pivu s knedlíkem, smetanovo-pivni krkovicka, krkovice,houskový knedlík, krkovička a testoviny, smetanovo pivní omáčka, krkovice a knedlík, krkovička s houskovým knedlíkem, recept na krkovici s s knedlíkem, krkovička v pivní omáčce, krkovice recept, vepřová krkovice se smetanovou pivni omáčkou, recept na jídla s pivem birell, vepřová krkovička na paprice, houskové knedlíky, pivni omacka smetanova, smetanova pivni omacka, krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, pepř, sůl, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, kmín celý, smetana, pivo světlé, rajče cherry, kapie sterilovaná, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu