Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí T-bone steak, na špenátovém lůžku s česnekem a restovanými brambory s tymiánem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika09 Veronika09

Náročný

Suroviny pro 1

2

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky omyjeme, vložíme do mísy spolu s olivovým olejem, rozmarýnem solí, pepřem a necháme cca hodinu marinovat. Krok 2: Mezi tím si dáme vařit na kolečka nakrájené brambory. Krok 3: Až budou brambory uvařené, scedíme je a orestujem na pánvi spolu s tymiánem a olivovým olejem dozlatova. Špenát spaříme vařící vodou a scedíme. Krok 4: Česnek nakrájíme na drobno (můžeme i prolisovat) a na másle krátce osmahnem, ať pustí vůni, přidáme špenát a krátce orestujem. T-bone děláme dohněda zprudka po obou stranách. Krok 5: Podáváme na špenátu kladený T-bone..

Zveřejněno 12. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí T-bone steak, na špenátovém lůžku s česnekem a restovanými brambory s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4K51

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí T-bone steak, na špenátovém lůžku s česnekem a restovanými brambory s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4K51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Moc jsme si pochutnali všichni :yes::-K Jen špenát jsem vyměnila za karamelizované šalotky;-)Synek se sice trošku netvářil, někdy má mláďátkové zábrany, ale zbaštil až měl mastnou bradu:-):-p Takže 5.:yes::yes: a foto;-)

:yes::yes: to bych si pochutnala;-)

to bude dobrota náramná:-p;-):yes::yes::-)

:-p:-p:yes:

A sehnala jsem ho mražený v Lídlu(deluxe). Nebo ho mají i v makru. Čerství jedině u chovatelů nebo velkododavatelů.

T-bone může být i telecí, hovězí a jakýkoliv. Je to kvůli tomu, že má v sobě maso kost ve tvaru písmene T. A díky za kladné hodnocení..

Jak rika Nonya, bude to dobrota. Jenom cerstvy spenat nesparuji, dam ho do rozpaleneho tuku z cesnekem, osolim a rychle priklopim. Je hotovy za par minut v tzv. vlastni stave.

Alžbětina:Tak takhle vypadá a je prodávaný jehněčí T-bone steak;-)
http://www.ariefood.cz/sortiment/jehneci_a_teleci/...

Alžbětina 12. 3. 2013 09:39
Označení t-bone se týká POUZE hovězího masa :-D, u jehněčího jsem něco takového nikdy neslyšela. To, co je na obrázku je podle mého jehněčí hřbet, pokud by to mělo kost, byla by to jehněčí kotleta.;-)

Este som sa s tym nestretol,asi z dovodu ze jehneci panenka je velmi draha preto ju odeluju od T bone , ktory je cast panenka a druha cast rostenka. Vacsinou sa predava takato jahnacina rozdelena ako "spring lamb chops" co je jehneci rostenka s kostou . Bod odo mna musi to byt dobre ... a drahe :-8

Ladi,jsou to steaky s kostí, ale raději si dovolím předložit vyčerpávající odpovědi a za tento, zde vložený, posílám 1. bodík :-p:-K:yes:
http://en.wikipedia.org/wiki/T-bone_steak
http://beefsteak.webnode.cz/products/t-bone-steak/
http://www.labuznik.cz/diskuse/t-bone-steak-4350/

Můžeš mi objasnit, co to je za´výrobek ten název? Chápu, je to jehněčí, ale proč to označení a kdes ho sehnala? Díky za odpověď :-K:-K

Tématické fráze:
jehněčí stejk, jehněčí steik, jehněčí tbone, recepty z t-bone jehněčího, vepřový t-bone steak, steak z jehněčího, jehneč stejky, jak upravit jehněčí hřbet, bone steik, jehněčí lamb steak recept, vepřový t bone, kotleta na špenatovem lužku, vepřový t bone steak, jehněčí kotlety lamb chops, vepřový t-bone, recept veprovy t bone steak, steaky z jehněčího, t bon steak, tbone steak, jehněči stejk recept

Suroviny:
kotleta jehněčí, česnek, brambory, olej olivový, tymián, rozmarýn, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu