Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neboršč z domácích zásob

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ArmDra

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: přibližně 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie931 kJ /
223 kcal
Bílkoviny5,98 g
Tuky0,72 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 175 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve opečeme cibulku, můžeme na oleji, já bez tuku, přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a zalijeme horkou vodou (z rychlovarné konvice) a vložíme koření (já ho dávám v takovém kovovém udělátku, co se zavře a pak vyndá a koření se nehoní v hrnci) a vaříme asi 15 minut. Krok 2: Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opět dále vaříme asi 15 minut. Krok 3: Potom přidíme na kostky nakrájené brambory a vaříme, než všechno změkne. Krok 4: Nakonec přidáme protlak, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou řepu a přilijeme trochu nálevu. Krok 5: Necháme provařit a ochutnáváme, můžeme přidat více nálevu (já dala skoro půlku velké zavařovací sklenice) a až v tuto chvíli osolíme dle chuti.

Zveřejněno 12. 3. 2013

Poznámka autorky ArmDra

Opravdu to původně byl takový mišmaš, protože jsem potřebovala spotřebovat čerstvou červenou řepu. Ale když jsem to nandala na talíř, tak můj přítel prohlásil: "Cos tam dala za vývat? Vždyť v tom není maso. To je bujon?". To mi vyrazilo dech, vždyť já bujon vůbec nepoužívám. No maso tam hledal zbytečně a jelikož milujeme pravý spíš ukrajinský než ruský boršč, tak to bylo chuťově opravdu velmi podobné a moc nám to chutnalo. Tak přeju všem, co to zkusí dobrou chuť, ať chutná tak, jako nám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neboršč z domácích zásob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7KE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neboršč z domácích zásob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7KE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

U nás by taky prošel!!:-p:yes:

Veronika.Hrozna: já v kuchyni používám jen pasírovaná rajčata, přesněji Pasata di pomodoro z Penny za 12,90 Kč za 500 g a dělám z toho vše. Rajskou omáčku, různé omáčky na těstoviny, do gulášů a tak, prostě všude, kde se dává protlak a nemůž si to vynachválit, složení je jen rajčata, sůl a voda. Je to fakt hustý, poctivý a lepší jsem zatím neměla. Jinak masíčko prostě doma nebylo, tak jsem to myslela jako zeleninovou polívku a on z toho vyšel boršč chuti skoro masové :D

Já tam taky v recptu hledala maso,masíčko a furt nic ! :-(To bylo "překvapení" když jsem pročetla komentář ! Taky hledal,že jo!:-? Ale ty pasírovaná rajčata do boršče určité vyzkouším,doteďka jsem dávala jenom protlak.;-):-p

Hm, to u nás taky projde. :-p:yes:

Tématické fráze:
domaci pasata, ukrajinsky mišmaš, borsc se zavre řepy, omáčka z pasata di pomodoro, jak spotřebovat červenou řepu, pasata di pomodoro příprava, boršč v takovém hrnci, recept podle zásob

Suroviny:
řepa červená, cibule, mrkev, brambory, pasírované rajčata, křen, voda, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, sůl

Přidat fotografie receptu