Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč s mandlemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Aralka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 626 kJ /
5 647 kcal
Bílkoviny119,89 g
Tuky307,30 g
Vláknina40,10 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 665 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy580,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Krok 2: Mouku promícháme se škrobem a práškem do pečiva, prosejeme na krém a zapracujeme. Krok 3: Dno dortové formy (Ø 26 cm) vyložíme papírem. Formu naplníme těstem a ihned pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 ˚C přibližně 20-30 minut. Korpus necháme vychladnout, okraj uvolníme nožem, korpus vyklopíme a stáhneme papír. Krok 4: Podle návodu na obalu připravíme z omáčky v prášku, cukru a mléka hustý puding a necháme vychladnout. Krok 5: Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a odstraníme zelené lístky. Ze smetany, moučkového cukru a ztužovače šlehačky připravíme tuhou šlehačku. Vmícháme do ní mandle. Krok 6: Korpus jednou vodorovně prořízneme a potřeme džemem. Krok 7: Na spodní díl rozetřeme puding a rozdělíme jahody, velké překrojíme. Krok 8: Na jahody rozetřeme mandlovou šlehačku, přiložíme druhý díl korpusu a lehce přitiskneme. Krok 9: Celý povrch dortu potřeme šlehačkou, nahoře by se měly vytvořit malé dolíčky. Krok 10: Okraj posypeme opraženými mandlovými lupínky. Koláč před podáváním ozdobíme jahodami, čokoládovými lístky a pistáciemi.

Zveřejněno 15. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJGR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

podkovička k nakousnutí:yes::-D

:-*:-K:yes::yes::yes:

spíše bych dala hladkou mouku :-))

75 g pšeničné mouky... Jaké? Hladké, polohrubé, hrubé??;-) Jinak se mi ten recept moc líbí:yes:

Tématické fráze:
jahodový koláč s drobenkou a mandlemi, jahodový koláč s mandlovými lupínky, jahodový koláč z mandlové mouky, jahodový koláč s mandlovou drobenkou, jahodovy kolač s drobenkou a mandlovymi lupinky, koláč s jahodami a mandlemi, letni jahodovy kolac s drobenkou a mandlemi, jahodovy kolač s mandle, koláč jahody šlehačka, jahodový koláč s drobenkou s mandlovými lupínky, mandlový koláč s jahodama, kolač z mandlove mouky s jahodami, mandlový koláč s jahody, jahodový koláč z mandlového těsta, koláč s jahodami s drobenkou z mandlovými lupínky, koláč z mandlové mouky a jahodami, meruňkovy koláč s drobenim, kolac s jahodami mandlemi a drobenkou, kolac s jahodama s drobenkou a mandlovymi lupinky, koláč s jahodami ,drobenkou a mandlovými lupínky

Suroviny:
vejce, cukr, esence rumová, mandle mleté, mouka pšeničná, moučka škrobová, vanilková omáčka v prášku, cukr, mléko, mandle mleté, jahody, smetana ke šlehání, cukr moučkový, ztužovač šlehačky, jahodová marmeláda, jahody, lupínky mandlové, šlehačka, čokoládové vločky, ořechy pistácie

Přidat fotografie receptu